FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Zonguldak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor- AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu: - "Milletimiz olmasaydı belki bugün biz buralarda olamazdık"

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti, ellerinde Türk bayraklarıyla marş ve türkülere eşlik etti.

Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara yiyecek ve içecek ikram edildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin tanklara, füzelere, uçak bombardımanlarına karşı göğsünü siper ederek gücünü dünyaya gösterdiğini söyledi.

Halkın darbe girişiminin ardından meydanlara çıkarak büyük bir sükunetle demokrasi nöbeti tutmasının da takdirlik olduğunu dile getiren Çaturoğlu, şöyle konuştu:

"Ben öncelikle bu olgunluğu gösteren halkımıza teşekkür ediyorum. önlerinde eğiliyorum. Onlar gerçekten büyük bir iş başardılar. Milletimiz olmasaydı belki bugün biz buralarda olamazdık. Tabii ki cumhurbaşkanımızın dik duruşu, hükümetimizin kararlı duruşu, basınımızın sağduyusu, ordumuzun içerisindeki diğer unsurların kalkışmaya karşı çıkmaları, polisimizin kahramanca müdahalesi ve vatandaşımızın efsane direnişi karşısında darbe çözüldü. Ancak her şey bitmemiştir. Bundan sonra daha dikkatli olarak önümüzdeki hedeflere yürümemiz gerekiyor. Biz bir olur, birlik olursak kimse bizi dağıtamaz, önümüzü kesemez."

Çaturoğlu, yarın kent meydanında düzenlenecek büyük demokrasi mitingine de tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını davet ederek “İnşallah demokrasi nöbetimizi Zonguldak’a yakışır bir şekilde noktalamak için tüm halkımızı Madenci Anıtı meydanına davet ediyorum." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :