FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Afyonkarahisar ve Aksaray'da "demokrasi nöbeti" devam ediyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'da devam eden "demokrasi nöbeti"nin 21'inci gününde, Türkiye ezan okuma birincisi hafız Mehmet Erarabacı ve ilahi grubu konser verdi.

Vatandaşların Anıtpark önündeki nöbeti devam ediyor.

Kur'an-ı Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Yatsı namazının platformun arkasında oluşturulan bölümde kılınmasıyla devam eden etkinliklerde, Türkiye ezan okuma birincisi hafız Mehmet Erarabacı ve ilahi grubu konser verdi. Sevilen ilahileri seslendiren Erarabacı, alandaki vatandaşlardan büyük alkış aldı.

"Demokrasi nöbeti"ne Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları da katıldı.

- Aksaray

Aksaray'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Kent Meydanı'nı ellerindeki Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye slogan attı.

Kur'an-ı Kerim okunan ve ilahiler seslendirilen etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'de katıldığı program ilgiyle izlendi.

Vatandaşlardan Cumali Akmaz, Türkiye'de uzun yıllardır görülmemiş bir barış ve kardeşlik ortamının bulunduğunu söyledi.

Bu ortamın oluşmasında katkı sunan herkese teşekkür eden Akmaz, "Şu an sağcı, solcu veya herhangi bir partili olmanın bir anlamı yok. Önemli olan bu ülkedeki birlik ve beraberliğimiz. Ezanlarımızın dinmemesidir. Mesele memleket olduğu zaman hepimiz bir araya gelebiliyoruz. Biz bu şekilde oldukça bizleri kimse yıkamayacaktır. Rabbim birliğimizi bozmasın." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler