FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Van, Bitlis ve Hakkari'de FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor- İlahiyatçı Yazar Döngeloğlu:- "Bu toprakların insanlarına lazer güdümlü bombalarla saldırdınız. İnsanlarımızı öldürdünüz. Sizin insan hoşgörünüz b

VAN/BİTLİS/HAKKARİ (AA) - Van, Bitlis ve Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı meydanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Alanı dolduran vatandaşlara konuşan AK Parti İl Başkanı Zahir Soğan'da halkın iradesine sahip çıkarak destan yazdığını belirterek, 20 gündür alanları terk etmeyen vatandaşların en ufak bir taşkınlık yapmadığını söyledi.

Cuntacıların tankı ve topu varsa milletin de iman dolu göğsü olduğunu ifade eden Soğanda, halkın darbeci hainlerin değil hakkın yanında yer aldığını kaydetti.

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ise milletin ekmeğini yiyen ve suyunu içen hainlerin darbe girişiminde bulunduğunu anımsatarak, yapılanların Amerikan köleli olduğunu söyledi.

Zalimlerin kendi topraklarına ihanet ettiğini anlatan Döngeloğlu, şöyle devam etti:

"Ey Amerika'nın satılmış uşakları, hiç mi utanmıyorsunuz? Şu millet ne istediyseniz verdi. Bu toprakların insanlarına lazer güdümlü bombalarla saldırdınız. İnsanlarımızı öldürdünüz. Sizin insan hoşgörünüz bu muydu? Elinde sadece Türk bayrağı bir kadını tankın altında ezecek kadar imansızsınız.

İller Bankası Van Bölge Müdürü Enver Çelebi ise, pazar günü yapılacak final mitingine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın tüm siyasi partilerini davet etmesinin anlamlı olduğunu belirterek, davetin demokrasinin ne kadar geliştiğinin göstergesi olduğunu ve oluşan birlik ve beraberlik ruhuna sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Çatak ilçesinde vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül de destek vererek, 20 gündür alanları terk etmeyen vatandaşlara teşekkür etti.

- Bitlis

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce vatandaş da ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak, darbe girişimini lanetledi.

Burada vatandaşlara hitap eden AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, 21 gecedir vatandaşların demokrasi nöbeti tutuklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verinceye kadar meydanlarda olacaklarını söyledi.

Tanglay, şöyle konuştu:

"Bitlis iradesine ve demokrasiye sahip çıktı. 21 gecedir bu meydan halen hınca hınç doluysa, Allah bizlere yardım etsin. Zaferimiz mübarek olsun. Bir insanın ve milletin, vatanı, devleti ve bayrağı yoksa hiçbir şey yapamaz. 15 Temmuz'dan bugüne kadar bu millet vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıktı. Allah hepinizden razı olsun. 20 gündür bu millet sokaklarda Cumhurbaşkanına, Türkiye'ye, bayrağına ve devletine sahip çıkıyor. Bu halk hainlere, şerefsizlere ve çapulculara fırsat vermedi, inşallah bundan sonara da vermeyecek. Bu bir parti ve Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, bu milletin kendi meselesidir. Özgürlük ve bu milletin özgürlüğe açılma meselesidir. Bunun için 15 Temmuz'dan sonra bu millet bir istiklal harbi kazanmıştır. İstikbalini ve istiklalini kazanan Türkiye milletidir."

Tatvan ilçesinde süren "demokrasi nöbeti"nde konuşan İlçe Kaymakamı Murat Erkan da vatandaşların gösterdiği tavrın tarihten gelen misyonu tam anlamıyla ortaya koyduğunu belirterek, halkın vatanına, memleketine, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıktığını anlattı.

Demokrasi nöbetinin 7 Ağustos'ta son bulacağını kaydeden Erkan, "İstanbul’da büyük bir demokrasi mitingi yapılacak ve bu mitingin eş zamanlı olarak 81 ilde de düzenleneceğini öğrendik. İl merkezimizde de düzenlenecek olan bu mitinge tüm ilçelerimiz katılım gösterecek. Vatandaşlarımız şimdiden teşekkür ederiz" dedi.

- Hakkari

Hakkari'de de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, valilik binası önündeki eylemlerini sürdürüyor.

Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, sabah saatlerine kadar alandaki "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler