FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor

AMASYA (AA) - Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Demokrasi nöbetine, Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Bayrak inmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Darbecilere idam", "Millet burada FETÖ'cüler nerede" şeklinde sloganlar attı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

Belediye Başkanı Özdemir, meydanlara inen, 5 gündür milli iradeye sahip çıkan bütün vatandaşları tebrik etti.

Özdemir, 15 Temmuz akşamı Türk milletinin örf, adet ve ahlakından nasibini almamış birtakım cuntacı askerin, Türkiye Cumhuriyeti'ni cebren ve hile ile ele geçirmeye çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda yaptığı atılımlarla dünyanın her alanda parlayan yıldızı olan ve büyük Türkiye yolunda 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemize çelme takmak isteyen taşeron terör örgütleri ve sahiplerinin hain ve sinsi planları, aziz milletimizce boşa çıkarılmıştır. Darbeciler düşmanın yapmadığı alçaklıkla üzerilerine mermiler ve bombalar yağdırmışlar, tanklar sürmüşlerdir. İnsanlık tarihinin en sinsi ve alçak kalkışmasını yapmışlar fakat milletimizin muhteşem direnişiyle karşılaşmışlardır. Tüm bunları yaparken aziz Türk milletinin iman dolu göğsündeki bağımsızlık aşkını unutmuşlardır."

Meydandakilere belediye ile çeşitli firmalar tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler