FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Isparta Hükümet Meydanı'nda FETÖ'nün darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi

ISPARTA (AA) - Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, demokrasi nöbetinde, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimine tepki gösterdi.

Özel halk otobüsleri ve servis araçlarının katılımıyla konvoy yapılan kentte, Isparta Belediyesi mehteran takımı konser verdi. Meydanda okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyen vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için yapılan duaya da eşlik etti.

Nöbete katılan Şenol Şelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 gündür demokrasi nöbetinde bulunduğunu belirterek milletin demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Şelen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yenikapı'daki mitinge siyasi parti liderlerini davet etmesiyle ilgili "Bugün Türk ve İslam aleminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birleştirici bir gücü var. Şu an birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçteyiz. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Türk ve İslam alemi birleşmek zorunda. Onun için ittifak gerekli." dedi.

Her görüşten insanın demokrasi için meydanları doldurduğunu ifade eden Ali Avşar ise Yenikapı'daki mitingde de her görüşten insanın bir arada olması gerektiğini dile getirdi.

Zeynep Tığlı da İzmir'den Isparta'ya geldiğini, demokrasi nöbetine burada devam ettiğini kaydetti.

Yenikapı'daki mitingin çok önemli olduğunu aktaran Tığlı, "Bu bir parti ayrımcılığı değil, darbeyi hiçbirimiz istemiyoruz. Biz bir bayrak, tek milletiz. Keşke CHP Genel Başkanı da gelecek olsa. Onun adına çok üzüldüm. Gelmeli bence." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler