FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Uşak'ta, darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti"ni tutmaya devam ediyor

UŞAK (AA) - Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanan kalabalık, Türk bayrakları ile İsmetpaşa Caddesi üzerinden yürüyerek kent meydanına ulaştı.

Havanın kararmasıyla kent meydanını doldurmaya başlayan vatandaşlar, slogan ve dualarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Ellerindeki pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek olan vatandaşlar, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen mehter gösterisini izledi.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yaptığı konuşmada, Uşak'ta, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetinin devam ettiğini söyledi.

Katılımcılardan 33 yaşındaki öğretmen Hasan Sezer, AA muhabirine, vatan ve devletin sahipsiz olmadığını şer odaklarına göstermek için meydana geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne siyasi parti liderlerinin katılımı, birlik ve beraberlik açısından önemli. Artık toplumda çok şey değişecek. Bu millet geçmişteki makus tarihini geride bıraktı ve yepyeni bir tarihin sayfasını açtı. Cumhurbaşkanımızın diğer siyasi liderlere yapmış olduğu çağrı, birlik ve beraberliğin çağrısıdır. Muhalefet partileri ve diğer siyasi temsilcilerin üslup yönünde kendilerine çekidüzen vermesi gerekiyor. Millet olarak bizim de öz eleştiri yapmamız gerekiyor."

Meydana ailesiyle gelen Hakkı Günay darbe girişimiyle Türk milletine diz çöktürmenin planlandığını ifade ederek, "Ama bu halk sayesinde bunun yanına bile yaklaşamazlar. Fetullah Gülen denilen satanist, Anadolu'yu ele geçirmek isteyen dış güçlere uşaklık yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın önderliğindeki Türk milleti, bu amaçlarına engel oldu. 15 Temmuz'da büyük felaketi atlattık." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler