FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor - AK Parti Ankara Milletvekili Ünal:- "Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü ortadan kaldırma girişimidir"

SAKARYA (AA) - Sakarya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda vatandaş, çalınan müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

Meydandaki vatandaşlara 15 Temmuz gecesi TBMM'de neler yaşadıklarını anlatan AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, tepelerine bomba yağdığı, dışarıdan kurşun ve silah sesleri geldiği halde en küçük bir korku yaşamadıklarını, çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Askeri darbe girişiminin aynı zamanda bir işgal girişimi olduğunu vurgulayan Ünal, "Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü ortadan kaldırma girişimidir. Her darbe kötüdür. Bu ülkede darbe yapan hiçbir asker, Atatürkçü, Kemalist, bu ülkenin evladı ve bu vatan toprağının bir ferdi değildir." diye konuştu.

Ünal, Cemal Gürsel, Kenan Evren ve Çevik Bir'in darbe yaptığını ancak FETÖ'cüler kadar alçak olmadıklarını vurgulayarak bu darbecilerin ülkelerini yanlış sevdiklerini ancak FETÖ kadar vatanlarına zarar vermediklerini dile getirdi.

Hiçbirinin TBMM'yi bombalama, kendi halkına tank, uçak ve silahlarla ateş etme cüreti gösteremediğini ifade eden Ünal, "Ama bunlar gösterdiler. Neden? Çünkü bunlar Türk askeri değil, Türk askeri üniformasını giymiş, Fetullah Gülen'in zehirlenmiş, haşhaşlanmış, kendinden geçmiş, sünepeleri, sinsileri, zavallı alçaklarıydılar." dedi.

Aydın Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma arkadaşları olarak 2011 yılında Fetullah Gülen'e karşı mücadele başlattıklarını anımsatarak şunları söyledi:

"Ne yaptığını, nereye varmak istediğini görüyorduk. Bize 'fitneci, bölücülük yapıyorsunuz, namaz kılan insanlara dokunmayın.' dediler ama biz işlerin buraya geleceğini gördük ve o mücadeleyi Cumhurbaşkanımızın da desteğiyle çok erken başladık. 17-25 Aralık oldu, Cumhurbaşkanımız ve ailesine neler yaptıklarını hepiniz gördünüz. Çoğu kişi Cumhurbaşkanımızın mücadelesini anlamadı. Recep Tayyip Erdoğan'ın evet ailesine, çocuklarına, torunlarına sevdası vardır ama vatan ve memleket sevdası hepsinin üzerindedir."

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Hasan Akgöllü, hain darbeci askerlerin milletin dik duruşu sayesinde amaçlarına ulaşamadığını belirterek yaşanan olayı lanetlediklerini söyledi.

Her akşam meydanlarda demokrasi nöbeti tuttuklarını ifade eden Akgöllü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "büyük birlik mitingi"ne siyasi parti başkanlarını davet etmesini olumlu karşıladıklarını, birlik ve beraberlik açısından bunun çok önem taşıdığını kaydetti.

Alandaki vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler