FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Burhan:- "İngiliz, Amerikan ve Alman basınının darbeye ve teröre destek veren yayınları ortadadır. Batı medyası, derhal kendine çekidüzen vermelidir. Her türlü darbe ve teröre en ufak bir katkı sunan, bu yönde habe

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, Batı medyasının derhal kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini belirterek, "Her türlü darbe ve teröre en ufak bir katkı sunan, bu yönde haber ve yayın yapan medya kuruluşlarını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da kahraman milletin, darbecilere ve yedi düvele karşı tek yürek olduğunu, dış mihrakların oyununu bozduğunu bildirdi.

Batı medyasının, kanlı bir darbenin hevesi içinde manşetler hazırladığını savunan Burhan, milletin ise darbeye karşı sokaklarda destan yazdığını ve demokrasinin kazandığını vurguladı.

Uluslararası medyanın, FETÖ'nün darbe girişimini görmezden gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti hedef alan "otoriterleşme tehlikesi" ithamlarını sürdürdüğüne işaret eden Burhan, şunları kaydetti:

"Batı medyası, son birkaç yılda türetilmiş olan 'diktatör Erdoğan' temasına döndü. Aldıkları tavır ve yayınlanan haberler, gazetecilik etiğine yönelik vahim bir ihlal teşkil etmektedir. Batı medyası, son yıllarda iletişimin güçlenmesi ve yaygın hale gelmesiyle toplumlar üzerinde oluşturduğu manipülasyonlar ve algılarla adeta toplum mühendisliğine soyunmakta, toplumlara hatta ülkelere yön vermeye çalışmaktadır.

İngiliz, Amerikan ve Alman basınının darbeye ve teröre destek veren yayınları ortadadır. Batı medyası, derhal kendine çekidüzen vermelidir. Her türlü darbe ve teröre en ufak bir katkı sunan, bu yönde haber ve yayın yapan medya kuruluşlarını şiddetle kınıyoruz. Batı medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına düşmanlığını gizlemiyor. Biz de Cumhurbaşkanımıza ve milletimize desteğimizi gizlemiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler