FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Antalya'da, vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattıkları demokrasi nöbetini sürdürüyor- Vali Karaloğlu:- "Bu devletin içine, topluma sızmış bu virüslerden, bu parazitlerden, devleti de toplumu da temizleyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi

ANTALYA (AA) - Antalya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Demokrasi nöbetine, Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yusuf Kelleli, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, eşi Ebru Türel ve çocukları, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve AK Parti Antalya milletvekilleri de katıldı.

Vali Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetleriyle darbe girişimini gerçekleştirenlere ders vereceklerini ve Antalya'dan darbecilerin haddini bildireceklerini söyledi.

Kimsenin milletin iradesine gem vurmaya çalışmamasını isteyen Karaloğlu, 15 Temmuz gecesi darbeciler başarılı olsaydı, o gecenin uzayacağını ve milletin yüz yılının çalınacağını dile getirdi.

Türk milletinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyarak meydanları doldurduğunu ifade eden Karaloğlu, "Aslanlar gibi bu paralel yapının, FETÖ terör örgütünün karşısına, tankların, topların karşısına dikildiniz." dedi.

Karaloğlu, iki haftada milletin başarısıyla devlette yapısal dönüşüm başladığını, belki yüz yılda yapılabilecek dönüşümün iki haftada yapıldığını anlattı.

"İki hafta içerisinde çok yapısal dönüşüm gerçekleştirdik, artık ülkemiz dünden daha güçlü. Milli irademiz, demokrasimiz, cumhuriyetimiz 15 Temmuz öncesinden daha güçlü." diyen Karaloğlu, milletin seçtiği lideri ve hükümetiyle geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edeceğini belirtti.

Karaloğlu, "Bu devletin içine, topluma sızmış bu virüslerden, bu parazitlerden, devleti de toplumu da temizleyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Mücadelemiz gece gündüz, devam ediyor." diye konuştu.

- "Canımız, kanımız pahasına temizleyeceğiz"

Antalya Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yusuf Kelleli de kendisinin de FETÖ'den çok zarar gördüğünü aktardı.

"Balyoz Davası kapsamında 3,5 yıl hapis yattım. Dolayısıyla bu pislikleri, bu hainleri içimizden de milletin içinde de Türk Silahlı Kuvvetleri içinde de Jandarmanın içinde de temizleyeceğiz. Canımız, kanımız pahasına temizleyeceğiz." diyen Kelleli, Jandarmanın dün de bugün de devletin emrinde olduğunu, emrinde olmaya da devam edeceğini söyledi.

- "Üniformayı kefen olarak kabul ettik."

Terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu 2012'de Şırnak'ta, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında da Ankara'da gazi olan polis memuru Erol Ay ise onuru ve şerefiyle yarasını madalya olarak bacağında taşıdığını vurguladı.

Mesleğe girdikleri ilk gün, üniformanın artık kefen olarak kabul edildiğini öğretildiğini anlatan Ay, şöyle devam etti:

"Bizler de o üniformayı kefen olarak kabul ettik. Bu bayrak için, bu toprak vatan için şehit olmaya, gözümüzü kırpmadan ölmeye razıyız. 15 Temmuz, FETÖ'nün darbe girişimi haberini alır almaz kendi aracımla Özel Harekat Merkezine gittim. Birçok arkadaşımız da şehir merkezinde hava saldırısına karşı mücadele başlamışken, bizler de silahlarımızla araçlarımızla hazırlandık. Tam çıkış yapmaya hazırlanırken F-16 uçağıyla üzerimize bomba atıldı. Atılan bombalar neticesinde 47 arkadaşımız şehit düştü. Ben de olay yerinde şarapnel parçasıyla yaralandım."

Konuşmaların ardından, mehter takımı konser verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler