FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Yalova ve Balıkesir'de vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor

YALOVA/BALIKESİR (AA) - Yalova'da ve Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.
Yalova'da, darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana her akşam Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nı boş bırakmayan Yalovalılar, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.
Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izlerken seslendirilen marşlara eşlik etti.
Meydan ve çevresinde nöbete devam eden vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.
Öte yandan sivil toplum kuruluşları ve hayırsever esnaf tarafından, meydanda kurulan stantlardan demokrasi nöbetindekilere çay, su ve yiyecek ikram edildi.
Demokrasi nöbetine katılan Yasin Şimşek, her akşam meydanda yer aldığını söyledi.
Şimşek, 15 Temmuz akşamı kötü bir anı yaşadığını belirterek, "Hepimiz ülkemiz için buradayız. 15 Temmuz gecesi darbe girişimini duyunca korktuk ilk etapta. Daha sonra tanıdıkları aradık. Ondan sonra sokaklara çıktık, nöbet tuttuk. Halkımızla hep beraber meydanlardayız." dedi.
Nöbete, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, eski Samsun Milletvekili, AK Parti İstanbul İl Koordinatörü Ahmet Yeni, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak da katıldı.
- Balıkesir
Balıkesir'de vatandaşlar "demokrasi nöbeti" için Milli İrade Meydanı'nda buluştu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "demokrasi şehitleri" için dua edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesince kurulan dev ekrandan darbe girişimiyle ilgili görüntüler yayınlandı. Büyükşehir Belediye bandosu konser verdi.
Demokrasi nöbetine katılan Selahattin Sağlam meydanlarda bulunmaya devam ettiklerini belirterek, "118. gün olsa da yine buradayız." dedi.
Ellerindeki meşalelerle meydana gelen Yakupköy taraftar gurubu da demokrasi nöbetine destek verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler