FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için vatandaşların meydanda demokrasi nöbeti sürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimi aleyhinde slogan attı.

Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, şehitler için dua etti, mehter takımına eşlik etti, İstiklal Marşı'nı okudu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı'nda yaptığı konuşmada, darbeye karşı 18 gecedir şanlı direnişin devam ettiğini söyledi.

Bir yandan FETÖ'cülerin darbe girişimiyle bir yandan da PKK'lı katillerin hain saldırılarıyla mücadele ettiklerini ifade eden Toçoğlu, "FETÖ'cü hainler fırsattan istifade ederek devlete el koymaya çalıştılar. Her şerde bir hayır var. Bu şerde önemli hayırlar ortaya çıkaracaktır. İçerideki hainleri temizledikten sonra dışarının kuklası hainlere de gereken cevap verilecektir. Hiçbir zaman buradaki bu direnişimizin kıymetini bilelim. Bu meydanda boşuna dikilmiyoruz. Bu meydanda dimdik duruyoruz ve dimdik durmaya da devam edeceğiz. Her yıl bu Demokrasi Meydanı'nda bu hainlerin yaptıklarını hatırlayıp bunlara olan lanetimizi beraberce tekrarlayacağız." diye konuştu.

Öte yandan bazı vatandaşlar da Atatürk Bulvarı'nda Türk bayraklarıyla süsledikleri otomobil, kamyon ve motosikletleriyle konvoy oluşturdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler