FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bitlis ve Tatvan ilçesinde, FETÖ darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor

BİTLİS (AA) - Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

15 Temmuz'dan beri darbe girişimini protesto etmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 18 gündür meydanları terk etmeyen vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "15 Temmuz darbecilere mezar olacak", "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, asker kışlaya" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde, vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimi protesto etti.

Tatvan ilçesinde de 15 Temmuz gecesi darbe girişimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Tatvan'daki Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önünde akşam namazından sabah saatlerine kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, darbe girişimini lanetledi.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, demokrasi nöbetinin 18'nci gününde olduklarını belirterek, halkın demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma adına sokaklarda olduğunu söyledi.

Nöbete katılan vatandaşlar ise ülkenin huzuru için dua ederken, darbecilere de lanetliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler