FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu: - "Bu darbe girişiminin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var"

MARDİN (AA) - AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin arkasında Amerika Birleşik Devletleri'nin olduğunu söyledi.

AK Parti Midyat İlçe Başkanlığı önünde toplanan Türk bayrakları taşıyan binlerce vatandaş demokrasi nöbeti tutuyor. FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan Midyatlılar, sık sık tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik gençlerin okuduğu İstiklal Marşı ve ilahilerle devam etti.

Milletvekili Orhan Miroğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurguladı. Terör örgütü PKK ile FETÖ'nün el ele olduğunu ifade eden Miroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde 15 Temmuz darbe harekatını araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlattı.

- "DAEŞ ile mücadele etmek istiyorsanız FETÖ terör örgütünü tasfiye ediniz"

FETÖ'nün elebaşısının gücünü dışarıdan aldığını vurgulayan Miroğlu, şöyle konuştu:

"(Küresel güç) deyip işi geçiştiremeyiz. Ekonomi, siyasi ve hatta demokrasi ile bir güç var. AB kurumları gibi mesela…Bu darbenin arkasında Amerika Birleşik Devletleri var. Onu Türkiye'de hepimiz biliyoruz. Uludere'de o katliamın yaşanmasına yol açan yanlış istihbaratı Genelkurmay Başkanlığına yine bu örgütün elemanları bildirdi. DAEŞ ile mücadele etmek istiyorsanız FETÖ terör örgütünü tasfiye ediniz. Bu tasfiyeyi ancak ABD yönetimi yapabilir. FETÖ terör örgütü elebaşını 1999 yılında iade ettiğiniz gibi hiç vakit kaybetmeden iade ediniz. Türkiye'deki insanların sizi dost ve müttefik bir ülke olarak görmesini istiyorsanız bunu yapmak zorundasınız."

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ise halkın yüksek irade ve cesareti ile terör örgütünün planın yok edildiğini ifade ederek, Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi darbelerle kirli planlarla yok edilemeyeceği söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Türkücü Aydın Aydın, demokrasi şehitleri için bestelediği Kürtçe şarkısını okudu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler