FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor

KONYA (AA) - Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Konya Mevlana Meydanı'nda, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelen binlerce vatandaş, burada sloganlar atarak darbe girişimini protesto etti.

Konyalı vatandaşlar, kadın-erkek, genç-yaşlı "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Vur vur, inlesin, Pensilvanya dinlesin" sloganları attı.

Buradaki etkinliğe Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

- Karaman

Karaman'da da vatandaşların FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti devam ediyor. Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua edildi. Meydanda, bazı sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izleyerek gelişmeleri takip etti.

- Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların demokrasi nöbeti Anıtpark önünde devam ediyor.

Akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı. Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Vatandaşlara belediye tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.

Meydanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından kesitler sunuldu.

Teknik direktör Güvenç Kurtar, burada yaptığı konuşmada, vatanına, milletine sahip çıkan tüm vatandaşlara teşekkür ederek "Sokaklara çıkarak canları pahasına tankların önüne geçen bütün vatandaşlarımız birer kahraman ve hepsi birer yiğitler, hepsiyle gurur duyuyorum." dedi.

FC Equipe Travel takımı oyuncuları da alana gelerek demokrasi nöbetine destek verdiler.

- Aksaray

Aksaray'da ise Kent Meydanı'nda akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler