FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bursa ve Yalova'da vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor

BURSA (AA) - Bursa ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek, darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Meydana gelen vatandaşlardan 55 yaşındaki Ramize Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailecek bu vatan için canlarını verebileceklerini söyledi.

Demokrasi için mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Kurt, ''Şehitlerimiz için biz buradayız. Onlar bizim evlatlarımız. Biz onlardan asla vazgeçemeyiz. İlk günden beri meydanlardayız. FETÖ bu millete bunun hesabını verecek." diye konuştu.

Ramize Kurt'un eşi Şükrü Kurt da darbe girişiminde bulunan zalimlere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirtti.

İdam cezasının gelmesi gerektiğini söyleyen Kurt, ''Eğer bu zalimler idamla cezalandırılmazsa, bunlar bizim torunlarımızı asar. 1960 darbelerini babam bana anlatırdı. O zaman kimsenin haberi olmadan dört vatandaşımız Yassıada'da asılmış. Onlar bugünkü Türkiye'yi, 1960 Türkiye'si ile karıştırdılar. Onlar Çanakkale'nin ruhunu da unuttular. Eğer bunların cezası verilmezse Allah da affetmez.'' dedi.

- Yalova

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çok sayıda kişi, bugün de meydandaki yerlerini aldı.

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı boş bırakmayan Yalovalılar, darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde sloganlar attı.

Alanda kurulan dev ekranda, televizyon kanallarından gündemi takip eden kalabalık, haber bültenlerini izleyerek zaman zaman seslendirilen marşlara eşlik etti.

Ayrıca hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okutularak dua edildi.

Öte yandan sivil toplum kuruluşları ve hayırsever esnaf tarafından, meydanda kurulan stantlardan demokrasi nöbetindekilere çay, su ve yiyecek ikram ediliyor.

Demokrasi nöbetine katılan Ahmet Aydın, 15 Temmuz'dan beri demokrasi nöbeti tutmak için her akşam meydana geldiğini söyledi.

Aydın, "Darbe girişimini duyduğum zaman, aklıma şu geldi; babama hep derdim ki 'Adnan Menderes asılırken siz neredeydiniz? Siz neden sokaklara çıkmadınız?' Bu aklıma geldi. Kendimi, ülkemi savunmak zorunda kaldım. Bütün millet, halkımız sokaktaydı. Biz de geldik burada nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz." diye konuştu.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler