FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Muğla'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine devam ediyor- Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:- 15 Temmuz gecesi yapılan şey bir darbe girişimi değildi. Bu ülkeyi yok etmek, bu devleti ortadan i

MUĞLA (AA) - Muğla'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine devam ediyor.

Menteşe ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi.

Muğla Mehteran grubunun çaldığı marşları hep birlikte seslendiren vatandaşlara, eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Tanıtım ve Medya Genel Başkan Yardımcısı Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete de eşlik etti.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine milletin meydanları doldurduğunu ve demokrasi nöbetini sürdürdüğünü ifade etti.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise savaşta bile bir ülkenin parlamentosunun bombalanmadığını, alçakların milli iradenin tecelligahı olan Türk Büyük Millet Meclisini bombaladığını kaydetti.

Sandıktan çıkmayan, milletin iradesini temsil etmeyen her türlü müdahaleye darbe denildiğini belirten Ünal, "Bu ülkede bazen bu yargı, bazen de askeri darbe oldu ama bütün bu darbelerin bir hukuku ve ahlakı oldu. 15 Temmuz gecesi yapılan şey bir darbe girişimi değildi. Bu ülkeyi yok etmek, bu devleti ortadan ikiye bölmek istediler. Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşın ekmeğine zehir doğramak, çocuklarımızın hayallerini çalmak için o yılanlar, çıyanlar bize tankları, helikopterleri ve silahları çevirdiler." dedi.

Ünal, 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan'dan işaret alan milletin, tanka, topa, helikopter kurşunlarına karşı iman dolu göğsünü siper ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Eğer o alçaklar o gece amaçlarına ulaşsalardı başka bir Türkiye'ye uzanacaktık. Özgürlüğümüzün olmadığı, karar verme hakkımızın elimizden alındığı bir Türkiye'ye uyanacaktık. Bizim vatandaş olarak en temel namusumuz nedir? Yönetime, temsilcilerimiz eliyle sandıkta katılmaktır. Biz namusumuz olan reyimizi, götürüp sandığa atarız. O sandıkta milli irade tecelli eder. O sandık neye karar verirse bu devleti, milletin seçtiği irade yönetir."

Milletin, özgürlüğüne, karar verme hakkına, bayrağına, vatanına, çocuklarının hayaline sahip çıktığını vurgulayan Ünal, şöyle devam etti:

"İşte o sayede biz bugün burada demokrasi bayramını kutluyoruz. Siyasi görüşümüz farklı olabilir, tabii ki farklı olacak. Bu ülkeyi yüceltmek için farklı projelerimiz olabilir. Farklı düşüncelerimiz olabilir. MHP'li, CHP'li, AK Parti'li olabiliriz ama bu siyaseti yapmak için demokrasiye ihtiyacımız var. Bu siyaseti yapmak için parlamentoya ihtiyacımız var. Bu siyaseti yapmak için siyasi ve hukuki bir zemine ihtiyacımız var. Bu alçaklar demokrasiyi, siyasi ve hukuki zemini, parlamentoyu yok etmek için harekete geçtiler. O yüzden o gece falan parti, falan siyasi görüşlü değil, herkesin bu ülkeye sahip çıkması gerekiyordu. Herkes Başkomutan'ının emriyle, Cumhurbaşkanı'nın emriyle bu ülkeye sahip çıktı ve millet olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Bugün dünkünden daha çok birlik ve beraberlik içerisindeyiz."

Ünal, hangi siyasi görüşten olursa olsun bu meydana geleceklerini, siyasi simge ve sembollerle değil, al bayrakla meydanları dolduracaklarını dile getirdi.

-“Bizi ayıramazlar”

Ünal, ülke insanını ayırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, "Bizi ayıramazlar. Atatürk de bizim, Cumhuriyet de bizim, Kur'an da bizim, ezan da bizim, sela da bizim, bu ülke bizim. Bu ülke bizim öz yurdumuz, bu ülke bizim öz vatanımız." dedi.

Ülke üzerinde hiç kimsenin oyun oynayamayacağına işaret eden Ünal, "Bizi sağcı-solcu, Alevi, Sünni, laik, anti laik diye bölmeye çalıştılar ama 15 Temmuz gecesi bu millet öyle bir cevap verdi ki artık bu cevabı toplumbilim dediğimiz sosyolojinin kavramsallaştırması gerekiyor. Çünkü toplumsal hareketler tarihinde 15 Temmuz gibi bir gece yaşanmadı. İnsanların kurşunların üzerine gittiği, insanların helikopterlere ıslık çalıp aşağı gel diye çağırdığı bir gece tarihinde yaşanmadı.” diye konuştu.

- "Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar bu meydanları boş bırakmayacağız"

Vatandaşların demokrasi nöbetlerine büyük destek verdiğini ve meydanları boş bırakmadığına vurgu yapan Ünal, “Bu meydan demokrasi nöbetinin, vatan nöbetinin, bayrak nöbetinin tutulduğu bir meydan. Sizden ricam Cumhurbaşkanımız 'tamam' diyene kadar bu meydanları boş bırakmayacağız. Nöbete devam edeceğiz. Biz yorulursak, biz yılarsak, biz uyursak düşman uyumaz. Çocuklarımızın geleceği ve hayali için bu meydanları boş bırakmayacağız. Bizim çocuklarımız bu bayrağa, toprağa, aşık büyüyecek. Bizim çocuklarımız bu topraklarda yaşıyor olmaktan gurur duyacak. Çünkü bu topraklar insanlığın son adasıdır. İnsanlığın değerlerinin üzerinde yükseldiği, merhametin, vicdanın, mazluma, mağrura kucak açılan son topraklardır bu topraklar. Bu topraklar son insanlık adasıdır.”

Bu toprakların tarih boyunca merhametin kalbi olduğunu, Yunus Emre'yi, Mevlana'yı, Hacı Bektaşı Veli'yi çıkardığını hatırlatan Ünal, “Allah bizimle beraberdir. Çünkü biz hakkın ve hakikatin yanındayız. İnsanlığın, mağdurun, mazlumun yanındayız. Biz bu tavrımızı sürdürdüğümüz sürece Allah bu topraklarda yaşayan mazlum halkı, bu yiğit, cesur, adil ve vicdanlı halkı koruyacaktır." dedi.

Ünal, millete tuzak kuranların tuzaklarını Allah’ın başlarına geçirmeye devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet eden Ünal, sabah namazına kadar meydanda demokrasi nöbeti tutacağını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler