FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu.Safranbolu...

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazı kıldı. Namazın ardından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaş, asker ve polisler için mevlit okundu.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı yaşanan olaydan sonra milli birlik ve beraberlik duygusunun pekiştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak veren sağı, solu, ülkücüsü, AK Partilisi, Laz'ı, Çerkez'i, Arnavut'un hep beraber birlik ve bütünlük içinde demokrasi nöbetine katıldığını söyleyen Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzyıllarca vatandaşı, milli birliği ve beraberliğiyle ayakta durdu. Devlet anlayışı da bundan geldi. Devlet vatandaşına her zaman şefkatle davrandı, bu vatandaş da bu devleti belki yüzlerce kez yeniden kurdu. Dünyada birlik bütünlük duygusunun nasıl olması gerektiğini göstermiş oluyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların dünyaya Orta Asya'daki ülkelerde yaşanan sıkıntıların Türkiye'de asla olmayacağını, olamayacağını gösterdiğini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:

"Bu kalabalıkla milli birlik ve beraberlik duygusunu hep beraber bütün kesimler, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, vatandaşlar bir arada nöbetimizi tutmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da canla başla, yılmadan, yorulmadan Cumhurbaşkanımız 'bitti, evlerinize çekilebilirsiniz' diyene kadar biz bu nöbeti tutmaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :