FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:- "Burada siyasi kimliklerden sıyrılıp nasıl bir arada bulunabiliyorsak yarın da inşallah birbirimize olan dostluklarımız gelişsin, siyasi söylemler yumuşasın. Bu asırda tüm insanların kaderi birbirine bağlı. O

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı herkesin siyasi kimliklerinden sıyrılarak bir araya geldiğini belirterek, "Yarın da inşallah birbirimize olan dostluklarımız gelişsin, siyasi söylemler yumuşasın. Bu asırda tüm insanların kaderi birbirine bağlı. O yüzden yanlış yapmaya hakkımız yok" dedi.

Topbaş, Vatan Caddesi, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da vatandaşların darbe girişimine tepki amacıyla tuttuğu "demokrasi nöbeti"ne katıldı.

Sultangazi Merkez Camisi önünde vatandaşlara seslenen Topbaş, milletin geleceği ve devletin bekası söz konusu olunca gerisinin teferruat olduğunu, tüm farklılıkları bir kenara bırakıp gösterenlere teşekkür etti.

Topbaş, Anadolu topraklarındaki destanlara bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, "Hiçbir millet, göğsünü siper ederek tankın, topun önüne geçmedi. Ne büyük bir milletisiniz. Bu milletin bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Rabbim bu millete güç versin, bu birliktelik devam etsin" diye konuştu.

Tarihte, Türk milletinin başında gerçek liderler olduğu zaman destanlar yazıldığına işaret eden Topbaş, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, cumhurun lideri ve sizin seçtiğiniz ilk cumhurbaşkanı olarak, devlet adamı sorumluluğu ve dik duruşuyla ateşin içine eğilerek halkımızı imanınızla meydanlara davet etti, 'hodri meydan' dedi. 'Tanklarıyla toplarıyla gelsinler' dedi. Tahmin etmedikleri bir direnişle karşılaştılar, hevesleri kursaklarında kaldı. 1. Dünya Savaşı sonrası İstanbul beş yıl işgal yaşadı ama düşmanın yapmadığını yaptı bunlar. Geçlerimizi, kadınlarımızı, askerimizi, polislerimizi şehit ettiler."

Topbaş, şehitlerin ailelerini ve gazileri ziyaret ettiklerini anlatarak, "14 yaşında bir çocuğumuz gazi olmuş. Hastanede kendisine 'ne büyük adamsın, bu yaşta gazi olmuşsun' dedim. 'Başkanım, vatan, millet, bayrak söz konusu olunca ben duramazdım' diyor. Ne yürek bu, korkakların geleceği olmaz" ifadelerini kullandı.

- "Güçlü toplumlarda darbelere yer yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir çağrısına kadar halkla meydanlarda olacağını dile getiren Topbaş, güçlü toplumlarda darbelere yer olmadığını, gergin ve parçalı toplumlarda bu tür girişimlerin yapıldığını söyledi.

Topbaş, "Her şeyde bir hayır vardır" sözüne atıfta bulanarak, şunları kaydetti:

"İnşallah bu da bir hayra döner. Yani, burada siyasi kimliklerden sıyrılıp nasıl bir arada bulunabiliyorsak yarın da inşallah birbirimize olan dostluklarımız gelişsin, siyasi söylemler yumuşasın. Tebessüm edelim, selamı yaygınlaştıralım, birbirimizi sevelim ve birbirimize sahip çıkalım. Çünkü bu asırda tüm insanların kaderi birbirine bağlı. O yüzden yanlış yapmaya hakkımız yok. Buradan dünyaya bir mesaj veriliyor. Millet nedir bunu gösteriyoruz. Vatan söz konusu olduğu zaman nasıl davranılır, bunu gösteriyorsunuz. 'Sen ben' demeden herkes birlikte ateşin önünde durdu. Allah hepinizden razı olsun. Sizin bu duruşunuz, Cumhurbaşkanımıza güç oluyor. O sizden, milletinden güç alıyor. Bir şeyi daha dünyaya yansıttık ki millete rağmen hiçbir şey yapılamaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :