FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Öznur:- "Cuntanın kesinlikle dış mihraklarla irtibatı vardır. Bunların kirli ve karanlık emellerinde en önemli hedef iç savaş çıkarmak, Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek, kardeşi kardeşe düşürmekti"

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, FETÖ'nün darbe girişimine katılanların dış mihraklarla irtibatı bulunduğunu belirterek, "Bunların kirli ve karanlık emellerinde en önemli hedef iç savaş çıkarmak, Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek, kardeşi kardeşe düşürmekti." dedi.

Öznur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminin başarıya ulaşmasını, yeryüzünün en onurlu direnişini gösteren Türk milletinin önlediğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki alçak ve hain cuntanın demokrasiye müdahalesine milletin geçit vermediğini vurgulayan Öznur, dış mihrakların desteklediği darbecilerin yenildiğini söyledi.

- "Hedef iç savaş çıkarmak, kardeşi kardeşe düşürmekti"

"Kendilerine 'Yurtta Sulh Konseyi' adını veren cuntanın kesinlikle dış mihraklarla irtibatı vardır." ifadesini kullanan Öznur, "Bunların kirli ve karanlık emellerinde en önemli hedef iç savaş çıkarmak, Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek, kardeşi kardeşe düşürmekti. Kesinlikle bu karanlık ve hain cunta yapılanmasının küresel şer odaklarıyla ilişkisi ve irtibatı vardır. Bunlar zamanla, soruşturmalar derinleştikçe ortaya çıkacaktır. 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı ordusuz kalacaktık. Bu darbe girişimi orduya da bir darbedir." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu darbe girişiminin arkasında ABD, NATO ve uluslararası güçlerin var olduğunu savunan Öznur, hiyerarşik örgütlenmeye sahip paralel yapılanmanın, askeri darbenin ardından devleti müttefikleriyle yönetmeyi planladığını ifade etti.

Öznur, "ABD her zaman darbecilerle, cuntacılarla haşır neşir olmuştur. Kesinlikle ABD’nin 15 Temmuz millete ihanet teşebbüsünden haberi vardır. Olmaması da mümkün değildir. Pentagon, Türkiye'deki askeri darbeyi önceden biliyordu. Ancak gelişmelere göre tavır belirledi. ABD kendisine, darbe başarılı olursa bunu iyi bir şey olarak kabul etme, başarısız olursa da tarafsız kalma şeklinde bir tutum belirledi." diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Washington yönetiminin darbe ile ilişkisi olmadığı" yönündeki açıklamalarına da değinerek, bunu iki yüzlü bir tavır olarak nitelendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler