FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Samsun'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor

SAMSUN (AA) - Samsun'da toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ''demokrasi nöbeti''ni sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" çağrısına uyan her yaş grubundan binlerce vatandaş, Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Çoğunluğunu çocukların, gençlerin ve kadınların oluşturduğu kalabalık, ellerinde bayraklarla katıldığı programda Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıyor.

Birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve sendikaların da destek verdiği "demokrasi nöbetinde", FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için dua okundu.

- 8 yaşındaki Reyyan nöbette

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından, annesi ve kardeşiyle "demokrasi nöbeti" tutan 8 yaşındaki Reyyan Gül, geleceğine ve vatanına sahip çıkmak için ailesiyle birlikte nöbet tuttuğunu söyledi.

Darbeye girişimine karşısı her görüşten vatandaşın birlik ve beraberlik içinde vatanına sahip çıktığını belirten 41 yaşındaki Habibe Atlı da millet bir olduğu sürece hiçbir gücün bu ülkeye zarar veremeyeceğini vurguladı.

Demokrasi nöbeti tutmaya çocuklarıyla gelen Melek Aydemir ise çocuklarınında vatan ve bayrak sevgisinin öğrenmesi için yanında getirdiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler