FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Almanya'daki STK'lardan ortak basın açıklaması: - "15 Temmuz Türk halkının demokrasi zaferidir"

KÖLN (AA) - Almanya'da faaliyet gösteren önde gelen Türk sivil toplum kuruluşları, yaptıkları ortak açıklamayla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek 15 Temmuz'u "Türk halkının demokrasi zaferi" olarak nitelendirdi.

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Türk halkının özgür iradesiyle seçilmiş hükümetlere karşı darbe girişimlerinin artık tarihe karıştığına inanılan 21. yüzyıl Türkiye’sinde, 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen silahlı darbe kalkışmasının hedefine ulaşamadan bastırılmasının en büyük teselli olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Demokrasimizin kesintiye uğramaması, istikrar ülkesi Türkiye’mizin karanlık güçlerin hakimiyetine girmemesi ve halkın hür iradesiyle seçilmiş hükümetin silah zoruyla alaşağı edilmemesi için tankların önüne dikilen, meydanları dolduran her kesimden halkımız, dünyaya örnek bir direniş sergilemiş ve bizler için gurur kaynağı olmuştur. Her ne kadar darbe heveslisi ihanet çeteleri Türk Silahlı Kuvvetleri içinden çıksa da Genelkurmay Başkanlığından başlayarak değişik kademelerdeki mensuplarının ve emniyet teşkilatı ve diğer güvenlik birimlerinin ve halkın kahramanca direnmeleri sayesinde ülkemiz büyük bir felaketin eşiğinden dönmüştür. Demokratik düzeni ortadan kaldırmak için silahlı kalkışma karşısında birlik ve beraberlik mesajı veren siyasi partileri ve temsilcilerini, bu uzlaşmacı tavırlarından dolayı tebrik ediyoruz.''

- ''Avrupa basınının dikkatleri başka yöne çekmesi üzücü''

Türk halkının siyasi görüşünden bağımsız olarak, 15 Temmuz'da, yüzlerce kişinin ölümü ve yaralanması pahasına, dünyaya bir demokrasi dersi verdiği göz ardı edilerek birçok Avrupa basınında bu hakkın teslim edilmemesi ve dikkatlerin başka yönlere çekilmesinin son derece üzücü olduğu vurgulanan açıklamada, ''Türkiye’deki darbe girişiminden sonra ortamı gerebilecek, taşkınlıklara sebebiyet verebilecek eylemlerden ve söylemlerden uzak durulması ve provokatörlerin oyunlarına gelinmemesi son derece önemlidir. Temennimiz; bu vahim olaylardan sonra behemehâl yaraların sarılması, iç huzur ve barışın eskisinden daha sağlam ve kalıcı olmasıdır'' ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Türk İslam Birliği, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İslam Toplumu Milli Görüş, İslam Kültür Merkezleri Birliği olarak 15 Temmuz 2016 gününün, Türk halkının demokrasi zaferi olarak tarihe geçeceğine inanıldığı vurgulanan açıklamada, demokrasi uğruna hayatını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :