FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Diyarbakır'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetini" sürdürüyor- Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu:- "Biz çocuklarımızı bu okullara Allah'ı öğrensinler, dini öğrensinler, günahlardan uzak dursunlar diye gönderdik ama ne yazık ki çocuklar

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplandı. Nöbete katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, platformdan güvercin uçurdu, Türkiye ve İslam coğrafyası için dua etti.

Hatipoğlu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ ve PDY'den bu ümmetin çok çektiğini belirterek, "Bu paralel yapıdan hepimiz çok çektik. Çünkü bunların şöyle bir yöntemi var, herkesi kirlet. Metotları bu, güvenilecek insan bırakma." ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin 40 yıldır planlandığına dikkati çeken Hatipoğlu, şöyle dedi:

"Biz çocuklarımızı bu okullara Allah'ı öğrensinler, dini öğrensinler, günahlardan uzak dursunlar diye gönderdik ama ne yazık ki çocuklarımız bir müddet sonra tankların üzerinde namlularını baba ve annelerine çevirdiler. Bir değil bin defa yazıklar olsun. Bütün emeklerimizi haram ediyoruz. Bu ümmete olan ihanettir, başka bir şey değildir."

- "Türkiye geçilirse Mekke ve Medine elden çıkar"

Hatipoğlu, milletin geleceğini kendisinin tayin edeceğini, dış ülkelerin istihbarat birimlerinden Türkiye'nin geleceğinin belirlenemeyeceğini söyleyerek, eğer darbe girişimi akşamı halk sokağa çıkmasaydı ülkede dar ağaçlarının kurulmuş olacağına dikkati çekti. Hatipoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Binlerce insanı infaz edeceklerdi. Anında beyinlerine silah dayayıp kurşun atacaklardı. Onun için Allah bu milleti hakikaten büyük bir badireden kurtardı. Bu coğrafyanın bir özelliği var. Eğer Türkiye geçilirse Mekke, Medine elden çıkar. Bunu unutmayın. Türkiye üzerinde hesabı olanların hesabı Medine'yi düşürmek, Kabe'yi yıkmaktır. Allah bu zalimlere fırsat vermesin. Son zamanlarda Türkiye'de bu hastalıklı yapı kadar hastalıklı bir yapı daha çoğaldı. Hz. Muhammed'siz din kurmaya çalışıyorlar. Buna karşı dikkat ediniz. Hadisler inkar ediliyor, şefaat inkar ediliyor. 'Kur'an'dan başka bir şeye gerek yok' diyorlar ve bunlar Kur'an'a inanmıyorlar."

Platforma gelen 80 yaşındaki Saliha Gündüz'ün elini öpen Hatipoğlu, daha sonra alandan ayrıldı.

- Darbe girişimini yazdılar

Bu arada, AK Parti Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanlığınca Park Orman'da stant açıldı. Katılımcılar, stanttaki anı defterine FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin düşüncelerini ve söz konusu günde yaşadıklarını yazdı.

Seçilen bazı yazılar platformdan okunurken, bir kısmının Cumhurbaşkanlığına gönderileceği belirtildi.

Demokrasi nöbeti boyunca anı defterine aktarılanların kitaplaştırılacağı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :