FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Olağanüstü gündemle toplanan Kartal Belediyesi Meclisi darbe girişimini kınadı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle olağanüstü gündemle toplanan Kartal Belediyesi Meclisi darbe girişimini kınadı.

Kartal Belediyesi açıklamasına göre, toplantıda yan yana oturan AK Partili ve CHP'li üyeler, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Meclis salonunun Türk bayraklarıyla donatıldığı toplantıda darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Meclis Başkanvekili Ali Ekber Şahin'in darbe girişimi ile ilgili okuduğu ortak deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

"Bizler, Kartal Belediyesi Meclisi çatısı altındaki CHP ve AKP Parti Grupları ve tüm meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek, tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Kartal Belediye Meclisi de darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır, milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir".

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :