FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Samsun Valisi Şahin: "15 Temmuz gecesi Garnizon Komutanlığında oturan zatı aradım ve arattırdım. En az 7 defa, ama telefonumuza çıkmadı"- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: "15 Temmuz'u sadece bir darbe teşebbüsü olarak değil aynı zamanda bir dem

SAMSUN (AA) - Samsun'da çok sayıda kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine karşı 'demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" çağrısına uyan her yaş grubundan çok sayıda kişi, cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Esnaf odaları üyeleri de, kentin çeşitli yerlerinden ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüş yaparak meydandaki yerini aldı.

Meydandakilere seslenen Samsun Valisi İbrahim Şahin, darbe girişimde bulunanları Türk askerinin elbisesini giymiş vatan haini olarak nitelendirdi.

"İnsan görünümlü yaratıklar Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Özel Harekat binasını bombaladı." diyen Şahin, "O insancıklar, o insan görünümlü vahşiler, Ankara Emniyet Müdürlüğünü tanınmaz hale getirdiler." ifadesini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi olduğu gece yaşananları aktaran Vali Şahin, şöyle konuştu.

"Darbe girişimi olduğunu öğrendiğimizde Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız konutumda benim misafirimdi. O gece hemen Emniyet Müdürümüzün yanımızda olması gerektiğini düşündüm ve telefonla aradım. Sonra Jandarma Komutanımızı aradım ve derhal konuta gelmesini istedim. Garnizon Komutanlığında oturan zatı aradım ve arattırdım. En az 7 defa, ama telefonumuza çıkmadı. Çokta uygun olmayan bir şekilde kendisine mesaj attım. Ama maalesef mesajımıza da cevap vermediler. Bir taraftan üzülüyorum, ama şu anda tutuklu cezaevinde."

Jandarma İl Komutanının Giresun'da Jandarma Bölge Komutanlığına vekalet ettiğini buna rağmen kendisini aradığını vurgulayan Vali Şahin, "Beni aradı, dedi ki, 'Sayın Valim, bize bazı mesajlar geliyor, biz bu mesajların hiç birine itibar etmeyeceğiz. Biz sivil otoritenin, biz sizin emrinizdeyiz' dediler. Ben kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vatandaşlara da seslenen Vali Şahin, "Siz ülkenin geleceğini kurtardınız. Bugün Cumhurbaşkanımızın çok güzel bir ifadesi vardı. Aslında bu ahlaksızlar, bu adiler, ülkemizi savaşamaz hale getirip dış güçlerin içeriye girmesini sağlayacaklardı. Ama sizler ve sizin gibi olanlar buna engel oldu, sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum." ifadesini kullandı.

- "Hepimizi bir arada tutan bir tek şey var o da vatan sevgisidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise, Türk milletinin her dönem aynı vatan sevgisini meydanlarda haykırdığını söyledi.

Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetine farklı partilerden ve farklı görüşten kişiler katıldığını vurgu yapan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Hepimizi bir arada tutan bir tek şey var o da vatan sevgisidir. Hepinizden Allah razı olsun. Çok zor ve kötü günler yaşandı. 1960 darbesi, bir başbakan ve 2 bakanın asılmasıyla sonuçlanan süreç. 1980 darbesi, kardeşi kardeşe vurduran süreç. 28 Şubat, ötekileştiren, ayrıştıran bir süreç. Bütün bu acıları yaşadık. Yıllar sonra 15 Temmuz süreci yaşandı. 15 Temmuz'u sadece bir darbe teşebbüsü olarak değil aynı zamanda bir demokrasi bayramı olarak anacağız. Milletimizin sayesinde. Milletimiz bu ülkeyi eşkıyalara teslim etmedi."

Meydandaki halka seslenen Karaaslan, "Siz, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniformasını giyerek darbe yapmaya çalışanlara ülkeyi teslim etmediniz. Bir vatandaşımız dövizine yazmış. 'Türk ol, Kürt ol, Laz ol, Arap ol, Roman ol ama vatan haini olma.' Hatırlayın, daha önce bizi Türk, Kürt diye ayırmaya çalışmadılar mı? Diyarbakır'daki Ulu Camii Meydanı'yla Samsun'daki meydanın ne farkı var. Hiçbir farkı yok. Mesele memleket meselesi olunca işte biz böyle birleşiriz." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :