FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Hatay'da Özbek kökenli vatandaşlar, FETÖ darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

HATAY (AA) - Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 33 yıl önce Hatay'a yerleşen Özbek kökenli vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Antakya ilçesi Ovakent Mahallesi'nde bulunan Ovakent Merkez Camisi'nde selanın okunmasıyla başlanılan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti, Yasin-i Şerif okundu ve demokrasi şehitleri için dualar edildi.

Daha sonra cami önünde toplanan çok sayıda vatandaş FETÖ darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ovakent Merkez Camisi İmamı Abdullah Dağlı, yaptığı konuşmada şehit kanlarıyla sulanan Türkiye'nin çapulculara bırakmayacaklarını belirtti.

Dağlı, iman, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu olduktan sonra Türkiye kıyamete kadar payidar kalacağını kaydetti.

Ülkenin bir daha böyle bir acı yaşamamasını dileyen Dağlı, ''Biz her zaman bir, diri ve tek vücut olalım ki kafirin karşısında hiçbir zaman yıkılmayalım. Kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, sevgimiz ve muhabbetimiz en yüksek seviyede olsun'' diye konuştu.

Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci emrine kadar sokakları boş bırakmayacaklarını ve ülkeye sahip çıkacaklarını sözlerine ekledi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler