FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TKBB Başkanı Dr. Yahşi:- "Darbe girişimi sonrası süreçte finansal adımlar kontrollü olarak yürütülecek. Bankacılık faaliyetlerimiz 15 Temmuz sabahında nasılsa aynı şekilde devam ediyor"- "Bugüne kadar hak ettiğimizin altında verilen notlarla Türkiye'yi de

İSTANBUL (AA) - Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Başkanı Dr. Fahrettin Yahşi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası süreçte finansal adımların kontrollü olarak yürütüleceğini belirterek, "Bankacılık faaliyetlerimiz 15 Temmuz sabahında nasılsa aynı şekilde devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Yaptığı yazılı açıklamayla FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında finansal süreci değerlendiren Yahşi, finansal adımların kontrollü olarak yürütüleceğini ifade etti.

Yahşi, bankacılık faaliyetlerindeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini aktararak, finans sektörü ve tüm iş dünyasının, gerekli tedbirleri alarak sorunsuz bir normalleşme süreci yakalayacağını dile getirdi.

15 Temmuz'da gerçekleşen menfur olayın izlerini bertaraf ederek daha büyük bir inanç ve azimle çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Yahşi, şunları kaydetti:

"Ekonomi yönetiminde yer alan kurumlarımızın, özellikle likidite tarafındaki taleplerin karşılanması noktasında bankacılık sektörüne tüm desteğini açıklaması ve sektörel olarak gösterilen birlik, olumsuzlukları başarıyla giderdi ve bundan sonra herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması noktasında gerekli adımların atılacağı mesajını verdi. Bankacılık faaliyetlerimiz 15 Temmuz sabahında nasılsa aynı şekilde devam ediyor. Piyasalardan olumsuz bir tablo çıkmayacağı kanaatimiz pazartesi günü bizi yanıltmadı. Bankacılık rutinlerimiz aynı şekilde devam etti. Cuma sabahı hangi faaliyetlerimizi yürüttüysek pazartesi sabahı da aynı faaliyetlerimizi yürüttük."

Yahşi, özellikle kurlarda bekledikleri volatilitenin gerçekleşmediğine işaret ederek, "Kurlarda yukarı doğru beklenti içinde olanlar haksız çıktı. Özellikle döviz kurları önünde dalgalanmanın önüne geçme noktasında Türk vatandaşları döviz satışı tarafında pozisyon almakla bunu engellemiş olabilir." ifadelerini kullandı.


- "Yabancı yatırımcıların tereddütleri giderilmeli"


Açıklamasında yabancı yatırımcıların pozisyonunu da değerlendiren Yahşi, ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcılarla ilişkilerinde daha hassas davranmaları gerektiğine dikkati çekti.

Yahşi, yabancı yatırımcıların tereddütlerini giderme noktasında önlemler alınmasının, asıl ön planda tutulması gereken nokta olduğunu ifade etti.

Kredi derecelendirme kuruluşlarınca yapılan açıklamalara da değinen Yahşi, "Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıklamaları sürpriz olmadı. Türkiye özelinde arka arkaya yapılan bu değerlendirmelere artık şaşırmıyoruz. Bugüne kadar hak ettiğimizin altında verilen notlarla Türkiye'yi değerlendiren kredi derecelendirme kuruluşları, kısa vadede ülkemizin bu süreci son derece kontrollü ve başarılı bir şekilde yürüteceğine tanık olacaktır." değerlendirmelerini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler