FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dinçer: - "Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi üniversitelerde de Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını tehdit edecek unsurlar temizleniyor. Bizim üniversitemizde böyle bir yapılanma, tehdit yoktur. Üniversitemiz b

İZMİR (AA) - Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi üniversitelerde de Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını tehdit edecek unsurların temizlendiğini belirterek, "Bizim üniversitemizde böyle bir yapılanma, tehdit yoktur. Üniversitemiz bu durumdan akademik ve idari olarak etkilenmeyecek." dedi.

Cemali Dinçer, İzmir'deki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, üniversite senatosunun FETÖ'nün darbe girişimini kınayan bildirisini okudu.

Dinçer, darbe girişiminin ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Ankara'ya davet edildiklerini, TBMM'deki zararı gördükten sonra olaydan daha çok etkilendiğini ifade etti.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi üniversitelerde de Türkiye Cumhuriyeti bekasını tehdit edecek unsurların temizlendiğine dikkati çeken Prof. Dinçer, "Bizim üniversitemizde böyle bir yapılanma, tehdit yoktur. Üniversitemiz bu durumdan akademik ve idari olarak etkilenmeyecek." diye konuştu.

İzmir'deki üniversiteleri tercih edenlerin sayısının kaliteli eğitim ve uygunluk nedeniyle gittikçe yükseldiğini söyleyen Cemali Dinçer, "Yaşar Üniversitesi gibi eğitim kalitesini yükselten üniversiteleri tercih edenler, terör eylemlerinden bağımsız olarak yükseliyordu ancak olaylar ivmeyi de hızlandırdı." dedi.

Yaşar Üniversitesi olarak bu sene 8 fakültede toplam 26 lisans programına ve 2 meslek yüksekokulunda 11 önlisans programına öğrenci alınacağını açıklayan Dinçer, toplam kontenjanın bin 762 olduğunu, bu sayının bin 289'unun da çeşitli oranlarda burslu öğrencilere tahsis edildiğini belirtti.

Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı da 2001'de 52 öğrenciyle başlayan eğitim yolculuklarının bugün 7 bin 403 öğrenciyle sürdüğünü açıkladı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler