FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sivas'ın Ulaş, Zara ve Şarkışla ilçelerinde darbe girişimi protesto edildi

SİVAS (AA) - Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Sivas'ın Ulaş, Zara ve Şarkışla ilçelerinde tepki gösterildi.

Ulaş Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Erkan Özkan, İlçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Fahri Doğan, Cemal Tarlan Caddesi'ndeki protesto yürüyüşüne katıldı.

Altun, burada yaptığı konuşmada, siyasi görüşü farklı olan tüm vatandaşların zaferiyle sonuçlanan demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini belirterek, "Bu millet Mustafa Kemal Atatürk'ü çıkarttı, Adnan Menderes'i çıkarttı, Turgut Özal'ı çıkarttı, şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'ı çıkarttı. Hepsini yok etmeye çalıştılar. Sizlerden istirhamım elinizdeki değerlere sahip çıkın." dedi.

Belediye Başkanı Göçgün ise "Her geçen gün daha kalabalık olarak burada toplanıyor ve demokrasi nöbetimize devam ediyoruz. Çok büyük bir uçurumun kenarından döndük." dedi.

Meydanda nöbet tutan gençler ve vatandaşlar, kahramanlık şiirleri okudu, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

- Zara

Zara ilçesinde de Hükümet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler için mevlit okundu.

Vatandaşlar, toplu halde yatsı namazı kıldı, dua etti.

Namaz sonrası Zara Kaymakamlığı ve Zara Tarım Kredi Kooperatifi tarafından vatandaşlara ayran, kek ve tatlı ikram edildi.

- Şarkışla

Şarkışla ilçesinde kesilen şükür kurbanının etinden yapılan kavurma vatandaşlara dağıtıldı.

Gülsu Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.

Programa, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve binlerce kişi katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler