FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç:- "Bu, bir darbe girişimi değil, terörist saldırıdır. Direkt olarak aziz milletimizi hedef almıştır, 246'sını şehit etmiştir, bin 500'ün üzerinde yaralımız vardır. Bu ülke FETÖ saldırısı altındadır. Hiçbir ülken

ISPARTA (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, darbe girişiminin direkt olarak milleti hedef aldığını söyledi.

Isparta'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Hükümet meydanı önünde toplanan, aralarında sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de olduğu yaklaşık 5 bin kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak darbe girişimini protesto etti

Meydanda kurulan dev ekrana Cumhurbaşkanı Erdoğan ile FETÖ darbe girişimine yönelik sert tepkilerde bulunan ve hükümetin yanında olduğunu açıklayan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin fotoğrafları yansıtıldı.

Nöbete katılan Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatanı korumak için hayatını kaybeden polis ve siviller için rahmet diledi.

Türkiye'nin milli mücadeleden bu yana en büyük mücadelesini gösterdiğini dile getiren Bilgiç, bu milletin bir kez daha destan yazdığını anlattı.

Tüm hainlerin Türk milletine hiçbir şey yapılamayacağını bir kez daha gördüğünü vurgulayan Bilgiç, "Elhamdulillah ortalık sakin, duruma hakimiz. Söz konusu terör örgütü üyelerinin yakalanması için güvenlik güçlerimiz operasyon yapıyor. Bundan dolayı bir hareketlilik varmış gibi vatandaşlar tedirgin edilmeye çalışılıyor. Asla kimse buna prim vermesin." diye konuştu.

Bilgiç, OHAL'in asla ve asla sıkıyönetim olmadığını, vatandaşların kafasını karıştırmak isteyen bazı güçlerin bunları söylediğini vurguladı.

"Bugün Allah'a şükür, TBMM'de 346 milletvekilimizin iradeleriyle OHAL kanunu uygulamaya konulmuştur." diyen Bilgiç, şöyle konuştu:

"OHAL, bu devletin ve milletin varlığını ve bütünlüğünü korumaya yönelik tedbirlerin daha hızlı bir şekilde alınabilmesi, vatandaşlarımızın hak, hukuk ve özgürlüklerinin sonuna kadar korunabilmesi amacıyla alınmış bir tedbirdir. OHAL'de acil alınması gereken tedbirler Bakanlar Kurulunda çıkarılır. Anayasamızda açıktır, Meclis iç tüzüğümüz de açıktır. Bugün OHAL'i eleştiren yurt dışı güçler Fransa'daki OHAL hakkında hiçbir şey söylememişlerdir, eleştirmemişlerdir. Bugün 246 insanımızın canına kıyan bir terörist saldırıyla karşı karşıyayız.

Darbe girişimleri hükümete karşı olur. Bu, bir darbe girişimi değil, terörist saldırıdır. Direkt olarak aziz milletimizi hedef almıştır, 246'sını şehit etmiştir, bin 500 üzerinde yaralımız vardır. Bu ülke FETÖ saldırısı altındadır. Hiçbir ülkenin de Türkiye'nin iç işlerine söz söylemeye hakkı ve haddi yoktur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler