FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine karşı sürdürülen "demokrasi nöbeti" Taksim'de devam etti- Grup Tillo, alanı dolduran vatandaşlara mini bir konser verdi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Taksim'de vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan platformdan alandakilere mehter marşı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler dinletildi. "Türkiyem" şarkısına ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik eden vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne coşkuyla devam etti.

Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve ''Darbeye hayır" sloganları attı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Grup Tillo ve içlerinde radyocuların da bulunduğu çok sayıda ünlü isim vatandaşlara hitap etti.

Grup Tillo solisti Mustafa Kadaş, "İkinci Kurtuluş Savaşımızı veriyoruz" diyerek, "Birlik ve beraberlik içinde darbeye dur demek için buradayız. Diyarbakır'dan sahabeler şehrinden sizin için geldik. Darbe girişimine karşı yeni bir tarih yazdık." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Grup Tillo, "Ortağız Bir Namusa" adlı ezgiyi halkla birlikte seslendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler