FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Konya'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar, halkın "demokrasi nöbeti"ne gül dağıtarak destek verdi

KONYA (AA) - Konya'da yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Mevlana Meydanı'nda 7 gündür devam eden "demokrasi nöbeti"ne katılarak, halka gül dağıttı.

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Konya'da yaşayan yaklaşık bin Suriyeli, bu akşam Mevlana Meydanı'na gelerek halka gül dağıttı. Ellerinde Türkiye ve Suriye bayrağı taşıyan Suriyeliler, meydanda bulunan halk ile beraber sloganlara eşlik etti.

"Türkiye ve Suriye Kardeştir" yazılı pankartlar taşıyan Suriyeliler, meydanda bulunan halk ile kucaklaşarak, kardeşlik mesajları verdi.

- "Allah bu millete hiçbir bela vermesin"

İki yıldır Konya'da yaşayan Suriyeli Suheyp Cerkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Allah Türkiye halkından razı olsun. Allah bu millete hiçbir bela vermesin. Biz Suriyeliler olarak, bize kucak açan Konya halkına destek için bu akşam Mevlana Meydanı'na geldik." ifadelerini kullandı.

Suriye Türkmenlerinden Sabri Aluş da Türkiye'de yaşayan Suriyeliler olarak darbecilere karşı Türkiye halkının yanında olduklarını belirterek kendilerine ev sahipliği yapan Konya halkına bu akşam meydanda gül dağıttıklarını ifade etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan meydandaki etkinliklerde bazı vatandaşlar, Türk bayrağı astıkları araçlarıyla konvoy halinde şehrin çeşitli yerlerinde protestoya devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :