FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İstanbul'daki muhtarlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti- İstanbul Valisi Şahin:- "Şunu gördük ki, bütün dünya bu millet öyle sağdan-soldan içerden ya da dışarıdan tezgahlanan birtakım haince oyunlarla alt edilecek, sırtı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği, Taksim Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyesi muhtarların yanı sıra çok sayıda vatandaş Taksim Anıtı'nın önünden yürüyerek, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerin isminin yazılı olduğu platforma geçti.

Taksim Meydanı'ndaki platformda hayatını kaybeden şehitler anıldı, platforma karanfiller bırakıldı. Şehitler için bir dakika saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Burada halka hitap eden İstanbul Valisi Şahin, "Bugün ben Taksim’deki nöbeti görmeye geldim. Ama burada güzel bir toplulukla karşılaştık. Muhtarlarımız bütün İstanbul’u temsilen buradalar. Devletlerinin yanındalar. Milletin istikbali noktasında dimdik ayaktalar. Hepinize çok teşekkür ederim." dedi.

Bu milletin 15 Temmuz gecesi bir badire atlattığını belirten Şahin, "Ama şunu gördük ki, bütün dünya bu millet öyle sağdan-soldan içeriden ya da dışarıdan tezgahlanan birtakım haince oyunlarla alt edilecek, sırtı yere getirilecek bir millet değil. Bunu sizler gösterdiniz. Sizlere çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin bu dik duruşu bu heyecanı bu millet ve vatan sevgisi oldukça bu ülke ilelebet yaşayacaktır. Dimdik ayakta kalacaktır." ifadelerini kullandı.

"79 milyon bütün millet olarak beraberiz. İstiklalde de istikbale de beraber yürüyeceğiz" diyen Şahin, şöyle konuştu:

"O gece ve sonrası birtakım kandırılmış hain insanların karşısında bu milletin kahir ekseriyetinin nasıl ayağa kalktığını, nasıl milletine-devletine sahip çıktığını, nasıl Cumhurbaşkanı'na, hükümetine ve kendi iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi'ne sahip çıktığını bütün dünyaya hiç unutamayacakları bir şekilde, tarzda ve vakarda gösterdiniz. Bu gerçekten dünyaya örnek olacak. Bu tarih boyunca hep gıptayla anlatılacak bir duruştu. Biz biriz ve kardeşiz. Biz 79 milyon bütün millet olarak beraberiz. İstiklalde de istikbale de beraber yürüyeceğiz. Aynı tarihte olduğu gibi. Onun için tepkinizi, duyarlılığınızı gösterirken birbirinizi incitmeden, rencide etmeden ama kötü niyetlilere karşı kararlı duruşunuzu göstererek ve bütün kurumlarımıza-kuruluşlarımıza destek vererek bu tavrınızı sürdürmeye devam edin. Bir başkasına zarar verecek, kurumlarımızı yıpratacak davranışlardan uzak duracağınıza eminim. Bu vesileyle sadece İstanbul’da değil, hayatını kaybetmiş tüm Türkiye’deki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizlerin (muhtarların) arasında çıkan Mete Sertbaş kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı gazilerimize şifalar diliyorum. Emniyet kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Ordumuzdan çok ciddi kuvvet aldık. 1. Ordu Komutanlığı'mızda kahir ekseriyeti bir çoğunluğuyla bu darbeye katılmadılar, karşı durdular. Ve bizim asayişi sağlama görevimizde bizlere yardımcı oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum."

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut ile İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Yardımcısı Dursun Ali Yıldız da birer konuşma yaparak, darbeye karşı meydanlarda olmaya devam edeceklerini aktardı.

Etkinliğin sonunda Beyoğlu İlçe Müftüsü Aydın Yığman şehitler ve gaziler için dua etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :