FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısında darbe girişiminde hayatlarını kaybedenler için dua edildi- Demirci'de darbe girişimlerinin yaşanmaması için kurban kesildi

MANİSA (AA) - Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısında darbe girişiminde hayatlarını kaybedenler için dua edildi.

İl Koordinasyon Kurulu 2016 yılı üçüncü toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Toplantının başında Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde hayatlarını kaybedenler için dua edildi.

Olağanüstü hal kararına değinen Güvençer, "Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Başta anayasa olmak üzere olağanüstü hallerin neler olduğu, bütün uygulayıcıların neler olduğunu ve bunları sınırlayan hükümler anayasanın 118. ve 120. maddelerinde tanımlanmıştır. Kamu hizmetleri açısından bizleri ilgilendiren büyük değişiklikler olmayacak. Gerekirse valilik bünyesinde ve ilçelerde olağanüstü hal büroları kurulabilir." ifadelerini kullandı.

- Demirci'de kurban kesildi

Demirci ilçesinde, Demirci Belediyesi ve hayırseverler tarafından, bir daha darbe girişimlerinin yaşanmaması için 11 küçükbaş hayvan kurban edildi.

Demirci Belediyesi hizmet binası bahçesinde imamlar tarafından sela ve Kuran-ı Kerim okundu.

Belediye başkanı Selami Selçuk, 15 Temmuz akşamı hiçbir örgütlenme olmadan bir işaretle milyonların sokaklara döküldüğüne dikkati çekti.

Vatandaşların tankın, helikopterin karşısında durduğunu kaydeden Selçuk, "Allah bu millete bu tür zulümler yaşatmasın. Karşı taraf şeytan, bizim kılığımıza girip geliyorlar. Yarın yöneticilerimizle olan muhabbetimizi koparmak için yalan haberler ile karşımıza çıkacaklar. Bu mücadele tek rauntluk bir mücadele değil, hak ile batılın mücadelesi, ezelden ebede devam edecek. Belediyemiz ve hayırseverlerimiz ile bugün yaşadığımız kötü olayların bir daha yaşanmaması adına kurban keselim istedik." diye konuştu.

Daha sonra dualar eşiliğinde kurbanlar kesildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler