FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ANKARA (AA) - Çubuk Muhtarlar Derneği, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.Dernek başkanı Burhan Şan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında,...

ANKARA (AA) - Çubuk Muhtarlar Derneği, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Dernek başkanı Burhan Şan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'dan itibaren tüm muhtarların başta Esenboğa Havaalanı olmak üzere meydanlarda nöbette olduğunu söyledi.

Şan, üyeleriyle her zaman hükümetin yanında olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz'da, tarihinin en ağır saldırılarından birisine maruz kalmıştır. Bu saldırıyla ülkemizin demokratik yapısı, anayasal düzeni, parlamenter sistemi, milli bütünlüğü, hedef alınmıştır. Ülke yönetimini gayrimeşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini bastırmak, halk üzerinde otorite oluşturmak amacıyla başlatılan bu darbe, yine milletin bizzat kendisi tarafından bastırılmıştır. Türkiye'nin seçilmiş, meşru Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kastetmek, meşru hükümeti devirmek, meşru parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen bu darbe girişimi, Çubuk muhtarları olarak en sert şekilde kınıyoruz. Ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı ilan ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :