FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli ressam, FETÖ darbe girişimine tepki amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimlerini yapıp isteyenlere dağıtacak

ŞANLIURFA (AA) - Ülkesindeki iç savaş nedeniyle yaklaşık 4 yıl önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli ressam, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini yapıp isteyenlere dağıtacak.

Suriye'nin Haseke kentinde resim öğretmeliği yapan Favvaz el-Bedran, çatışmaların yaşadıkları bölgeye sıçraması üzerine çareyi ailesiyle Türkiye'ye sığınmakta buldu.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kiraladıkları evde yaşayan Bedran, resim yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşananları kaygı içinde izlediklerini belirterek, kendilerine sahip çıkan Türk hükümeti ve milleti için çok dua ettiklerini söyledi.

Darbenin gerçekleşmemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bedran, destek amacıyla çok sevdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimlerini yapıp isteyenlere ücretsiz vereceğini anlattı. Bedran, şunları kaydetti:

"Yaşananlara hala inanamıyoruz, Allah korudu yoksa büyük sıkıntılar yaşanırdı. Türkiye'ye bizim yeni vatanımız, üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Ben ressamım, daha önceden de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini yapıyordum. Şu an yaptığım iki resim var ayrıca talep olması durumunda yeni resimler yapıp isteyenlere ücretsiz vermek istiyorum. Erdoğan, İslam dünyası için bir nimettir, herkesin onun yanında olması gerekiyor. En azından herkesin evine onun resmini asması güzel olur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :