FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Giresun'un Görele ilçesinde kaldırım yapımında çalışan işçiler, ay yıldızlı tişört giydi

GİRESUN (AA) - Giresun'un Görele ilçesinde kaldırım yapımında çalışan işçiler, giydikleri ay yıldızlı tişörtlerle Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

İlçede Esenyurt Belediyesince finanse edilen "Salih Sinirlioğlu Prestij Cadde Projesi" kapsamında kaldırım yapımında çalışan, taşeron şirket bünyesindeki işçiler, ay yıldızlı tişört giydi.

İşçilerden sorumlu şef Tarık Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin demokrasisine, cumhuriyetine yönelik darbe girişimine tepkilerini göstermek amacıyla ay yıldızlı tişört giydiklerini söyledi.

Ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik bu tür eylemleri asla tasvip etmediklerini vurgulayan Erdoğan, "Devletimizin destekçisiyiz ve yanındayız. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne yönelik yapılan bu hareketi kınıyoruz. Tepkimizi en güzel bu şekilde göstermek istedik." dedi.

Öte yandan, Yağlıdere ilçesinde de ev, iş yerleri ile kamu binalarına Türk bayrakları asıldı.

İlçe esnafından Mehmet Kılıç, AA muhabirine, milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini protesto ettiklerini belirterek, "Bu birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz, askerimiz ve polisimize her daim sahip çıkacağız. Çünkü bu memleket bizim, bu ülke hepimizin." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :