FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Giresun Valisi Karahan, İl Genel Meclisi, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ve TÜGVA Giresun İl Temsilciliği, darbe girişimine tepki gösterdi- Vali Karahan:- "Milli irade en yüksek iradedir"

GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ile üyeler, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) ile TÜGVA Giresun İl Temsilciliği, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

FETÖ'nün darbe girişimini basın bildirisiyle kınayan İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ve üyeler daha sonra Vali Karahan'ı makamında ziyaret etti.

Karahan, burada yaptığı konuşmada, milletin her zaman iradesine sahip çıktığını belirterek, "Milli irade en yüksek iradedir. İktidarı halk belirler, topla tüfekle tankla değil, kim milletin reyini alırsa gelir, belli sürelerde hükümet eder, sonra halk beğenmezse değişir." diye konuştu.

Zorla güzellik olmayacağını belirten Karahan, Giresun'un da bunun en güzel örneğini, en çabuk, en pratik harekete geçmesiyle gösterdiğini söyledi.

İlk andan itibaren sokaklarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hemen harekete geçildiğini vurgulayan Karahan, şöyle devam etti:

"Biz zaten daha öncesinde böyle bir farklı gelişme olduğunu görünce hemen kendimiz, ekibimiz jandarmasıyla emniyetiyle meseleye hemen vaziyet ettik, gerekli iletişimi koruduk, tedbirlerimizi aldık, gelişmeye karşı yanlışa karşı gerekli cevabı vermek üzere... Çok şükür gerek kalmadı. 'Kabus gecesi' diyelim artık buna ama atlattık. İnşallah bir daha da yaşanmaz. Ben hemşehrilerimize teşekkür ederim. Hem merkez hem de ilçelerimizde meseleye sahip çıktılar."

İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel ise Valilik toplantı salonundaki basın bildirisinde, Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik yapısını, anayasal ve parlamenter düzeni, milli iradeyi etkisizleştirmeyi ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü, iç barışı hedef alan, darbe girişimini, şiddetle ve nefretle kınadı.

Gürel, şunları kaydetti:

"Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırarak hayatına kast etmek, hükümeti devirmek ve milli iradenin temsilcisi olan yüce meclisimizi kapatarak bir cunta rejimi kurmak için gerçekleştirilen söz konusu darbe girişiminin yıllardır devlet kurumlarına yerleşen ve devlet içinde ayrı bir devlet kurmayı hedefleyen bir şebeke tarafından gerçekleştirildiği açıkça ortaya çıkmış vaziyettedir."

Giresun İl Genel Meclisi olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne bağlı kalma, milletin iradesine sahip çıkma, demokratik devlet düzenini muhafaza etme noktasında tek vücut ve tek ses halindeki duruşun kararlılıkla süreceğini ifade eden Gürel, girişimin önlenmesi için çaba sarf eden tüm kesimlere minnet borçlu olduklarını vurguladı.

- TÜGVA'dan tepki

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Giresun İl Temsilciliği üyesi gençler de Giresun Üniversitesi Gazipaşa Yerleşkesi önünde toplanarak darbe girişimine tepki gösterdi.

TÜGVA Giresun Yükseköğrenim Koordinatörü Engin Aydın, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi devletin içine sızmış hain FETÖ milislerinin milletin vergisiyle alınan savunma silahlarıyla masum kolluk kuvvetlerinin ve milletin kanını akıtmak suretiyle milletin iradesine kastettiğini belirtti.

Milletin tanka, topa, tüfeğe, helikoptere ve uçağa aldırmadan göğsüne zırh gibi gerdiği imanıyla canı pahasına bu darbe girişimini bastırdığını dile getiren Aydın, "Şimdi bize düşen, aziz şehitlerimizin, gazilerimizin ve başkumandanımızın emanetlerini yere düşürmemektir. Dosta güç veren, zalime ve haine korku salan meydanlardaki itidalli, dik ve imanlı duruşumuzu Başkumandanımızdan gelecek ikinci bir emre kadar yılmadan, uyumadan ve yorulmadan devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Aydın, aziz şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, "Yerlerin ve göklerin yaratıcısı Allah'ın emirlerini kanunsuz, hukuksuz ve zalimce verilen bütün emirlerin üstünde tutan necip milletimize ve kolluk kuvvetlerimize Allah'tan yardım diliyoruz." ifadesini kullandı.

- FİSKOBİRLİK'ten kınama

FİSKOBİRLİK'ten yapılan yazılı açıklamada, 50 kooperatif ve tüm çalışanların aziz Tük milletine, seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümete, parlamenter sisteme, milli iradeye, devlete ve demokrasiye yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan, ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan darbe girişimi şiddetle kınandı.

Ülkenin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hiçbir güç ve kuvvetin bozamayacağını kanıtlayan aziz milletin darbenin karşısında durduğu ve darbe girişimini canı pahasına engellediğinin ifade edildiği açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti ve kurumların canı pahasına bizi koruyan bu aziz millet, her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu direniş tarih boyunca unutulmayacaktır. Bu ortak tavır milli birlik ve bütünlüğümüzü daha da güçlendirmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, fındık üreticilerinin temsilcisi olan FİSKOBİRLİK olarak tüm teşkilatlarla milli iradenin yanında oldukları kaydedilerek, "Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen sahip çıkacağız. Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden vatandaşlarımız şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :