FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Katar'da yaşayan Türkler, başkent Doha'da Türkiye'yle dayanışma toplantısı düzenledi

DOHA (AA) - Katar'da yaşayan Türkler, başkent Doha'da "Gönül birliği, ruh birliği, vizyon birliği" adı altında Türkiye'yle dayanışma toplantısı düzenledi.

Başkentteki Diplomasi Kulübünde düzenlenen ve çok sayıda Katarlı ile Katar'da ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin katıldığı toplantı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlere 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, toplantıda yaptığı konuşmada, Katar'ın darbe girişimini kınayan ülkeler arasında olduğunu hatırlattı.

"Katarlı ve Katar'da yaşayan yabancı uyruklu dostlarımdan resmi ve gayrı resmi olarak birçok dayanışma ve destek mesajı aldım. Hepsi, demokrasiyi ve ülke egemenliğini korumak için verdiği mücadelede Türk halkının yanında olduklarını ifade etti." diyen Demirok, darbecilerin kanunlara göre yargılanacağını, devlet ve hükümetin demokrasi ile güvenliğe yönelik herhangi bir kalkışmaya karşı uyanık ve dikkatli olmaya devam edeceğini söyledi.

- Katar halkı darbeye karşı tavır aldı

BM Katar İyi Niyet Elçisi Mubarek bin Muhammed el-Hıyareyn de "Katar halkı herkes için bir kabus olan başarısız darbe girişimine karşı tavır aldı." ifadelerini kullandı.

Her ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk halkı için yaptıklarına özendiğini dile getiren Muhammed, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin Erdoğan'ın darbecilere karşı kazandığı zaferi ve halkının liderliği etrafına kenetlenmesini ilk tebrik eden lider olduğunu belirtti.

Doha'daki Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Aykaç ise "Katar'ın, özellikle Türkiye'nin içinden geçtiği bu süreçte edindiği tutum, iki ülke arasındaki samimi ilişkileri yansıtıyor." diye konuştu.

Aykaç, Türkiye'de hayatın normale döndüğünü ve ülke genelinde devletin her yerinde kontrolü ele aldığını ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :