FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine karşı İstanbul'un değişik noktalarında protestolar devam ediyor - Taksim Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne sanatçılar ve radyocular da destek verdi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, İstanbul'un değişik noktalarında vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

Meydanda toplanan kalabalık, "Darbelere karşı direneceğiz", "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "En büyük asker, bizim asker", "İdam isteriz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve ''Darbeye hayır" sloganları attı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın daveti üzerine, radyocular Kral FM'den Afrikalı Ali ve Gezegen Mehmet, Best FM'den Gazoz Ağacı Cem Aslan, Radyo7'den Murat Çetin, Radyo Seymen'den Melih, Baba Radyo'dan Umut, sanatçı Ahmet Yenilmez, Alişan, İzzet Yıldızhan, Mustafa Ceceli, Mustafa Topaloğlu, Elif Buse Doğan, Devran İskender, İsmail Altunsaray, Ravi İncigöz, Muzaffer Elitaş, Besteci Aşkın Tuna, Kürşat Hakan Kahraman, Uğur Aslan, Suat Suna ve İpek Acar meydana gelerek, halka moral verdi.

- Sanatçılardan "demokrasi nöbeti"ne destek

Şarkıcı Alişan, "Darbe girişimini hala bir oyun zanneden örümcek kafalılar var." dedi.

İzzet Yıldızhan ise vatana ihanet eden askerlerin idam edilmesi gerektiğini söylerken, meydandaki vatandaşlar da bu talebe "evet" diye karşılık verdi.

"Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkının bestekarı Aşkın Tuna, kalabalıkla beraber şarkıyı söyledi.

Programın sunuculuğunu yapan Gezegen Mehmet, darbeci askerlerle vatan bekleyen askerleri birbirinden ayırmak gerektiğini belirterek, vatandaşlardan askerler için ışıklandırma ile selam gönderilmesini istedi.

Vatandaşlar aynı zamanda darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için Fatiha okudu ve yaralılar için dua etti.

Diğer taraftan AK Parti, Saadet Partisi ve BBP Beyoğlu ilçe başkanları el ele platforma çıkarak, darbeye karşı olduklarını belirtti.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden şiirler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce Saraçhane'de kurulan platformdan da mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler meydandaki vatandaşlara dinletildi.

"Türkiyem" şarkısına ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik eden vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ne coşkuyla devam etti. Kalabalık, akşam saatlerinden itibaren önemli ölçüde artış gösterirken, alandakilerin sık sık tekbir getirip, sloganlar attı.

- Kısıklı'da coşkulu gösteri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı'da kurulan platformun olduğu alanda toplanan kalabalık, şarkılar ve marşlar eşliğinde "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. Türk bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "FETÖ'cüler nerede, millet burada" ve "FETÖ'cülere idam" şeklinde sloganlar attı.

Platformun bulunduğu alanın çevresindeki reklam panolarının üzerinde ise Türkçe ve Fransızca, "O tankın ya üstünde oluruz, ya altında: İçindeysek eğer namlu ancak düşmana döner." yazısının olduğu pankartların olduğu görüldü.

Bu arada Kısıklı'da toplanan vatandaşlara, ilçe belediyeleriyle çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi. Güvenlik önlemlerinin alındığı alanda vatandaşların sabaha kadar "demokrasi nöbeti"ne devam edeceği öğrenildi.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde de vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" ve "Her şey vatan için" şeklinde sloganlar atarken, caddeden geçen otomobiller de korna çalarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

"Demokrasi nöbeti"ne katılanlar, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :