FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ertaş:- "Bu darbe teşebbüsü bir terörist gruba ait, ordu içerisindeki küçük bir gruba, paralel bir yapı tarafından başlatılmıştır"

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, "Bu darbe teşebbüsü bir terörist gruba ait, ordu içerisindeki küçük bir gruba, paralel bir yapı tarafından başlatılmıştır." dedi.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ertaş, Romanya'nın Realitatea kanalına 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından verdiği mülakatta, kalkışmanın arkasında Fetullah Gülen'in olduğunu söyledi.

"Bu darbe teşebbüsü bir terörist gruba ait, ordu içerisindeki küçük bir gruba, paralel bir yapı tarafından başlatılmıştır" ifadesini kullanan Ertaş, yapının paralel olarak tanımlanmasının nedeninin ise örgütün ele başını takip eden bir grup insanın bu kalkışmayı yapması olduğunu söyledi.

Terör örgütü ele başı Gülen'in gönüllü olarak ABD'de yaşadığını hatırlatan Ertaş, bu yapının mensuplarının, ordu, polis, istihbarat, yargı gibi çeşitli kurumların içerisinde bulunduğunu bildirdi.

Büyükelçi Ertaş, Gülen'in iki yüzünün olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"(Fetullah Gülen) Bir yüzü ile Romanya'dakiler dahil, okulları korumaya çalışıyor. Romanya'da 11 okulları ve hayır kurumları var. Aynı zamanda, yabancı basına mülakat verdiğinde dostluk, hoşgörü mesajı veriyor. Ancak karanlık yüzü, her zaman Türkçe konuşur ve her zaman destekçilerini gizli olmaya, uygun zamanı beklemeye ve o zaman kurumların başına geçmeye teşvik eder. Son iki yılda bu çirkin yüzünü gördük."

Ertaş, söz konusu paralel yapı üyelerinin, uzun zaman halk ve hükümetin desteğini aldığını fakat yaklaşık üç yıl önce devlet aleyhinde çeşitli planları ve tüm ülke üzerinde kontrolü ele geçirmeye çalıştığının ortaya çıktığını dile getirdi.

FETÖ'cü terör örgütünü "İllüminati tarikatına" benzeten Ertaş, son iki yılda bu gruba mensup insanları tespit etmeye çalıştıklarını belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, her yıl ağustosta, emeklilik ve terfi kararları gibi önemli kararlar alınıyor. Bu yılda Silahlı Kuvvetler ile disiplin dışı ilişkileri olanları incelemek için uzun bir liste hazırlamıştı. Yani, bu grup ağustosta değişiklik yapılacağını öğrendi." diye konuştu.

Ertaş, 15 Temmuz gecesi darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmeye çalıştığını dile getirerek, bir askeri helikopterin Cumhurbaşkanının kısa bir süre öncesine kadar kaldığı otele ateş ettiği bilgisini paylaştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :