FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mardin ve Batman'da, FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi

MARDİN/BATMAN (AA) - Mardin ve Batman'da toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Mardin'de, AK Parti, MHP, Saadet Partisi, Hür Dava Partisi üyeleri ile bazı sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplandı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, etkinlikte yaptığı konuşmada, vatandaşların dik duruşuyla FETÖ'nün darbe girişiminin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Dündar, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin darbe karşısında bir ve beraber olduğunu vurguladı.

Daha sonra bir süre yürüyüş yapan grup, "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

- Batman

Batman'da ise Turgut Özal Bulvarı trafiğe kapatılarak, AK Parti ve Hür Dava Partisi İl Başkanlıkları ile Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kurulan platformda Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okundu.

Daha sonra vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Recep Tayyip Erdoğan", "Batman burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" diye slogan atıp tekbir getirdi.

Çevredeki binalara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posteri, büyük Türk bayrağı, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in fotoğrafı ve "Hain" yazısı bulunan poster, "Reis sen rahat ol, bizler buradayız" yazılı pankart asıldığı görüldü.

Katılımcılar, platformun bulunduğu alanda "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler