FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Esenler'de vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe teşebbüsünü protesto etmek için vatandaşlar Esenler Meydanı'nda toplandı.

Atışalanı Caddesi'nde yürüyüşe geçen vatandaş tekbir getirip, "Vatan sana canım feda", "Recep Tayyip Erdoğan", "İdam isteriz" sloganları attı.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan göstericilere şoförler de korna çalarak, Mehter Marşı eşliğinde destek verdi.

Meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da darbe girişimine gösterdikleri direniş nedeniyle yurttaşlara teşekkür etti.

Göksü, "Türkiye tarihinde belki hiç olmadığı kadar önemli bir süreçten geçiyor. Ruhu bu topraklara ait olmayanlar tarafından bir işgal hareketine girişilmiştir. 60 polisimizi şehit ettiniz, kimin adına, neyin adına? Tankların namlularını bu milletin üzerine çevirdiniz. Siz hangi milletin mensubusunuz? Kaldırdığınız uçaklarla Kandil'i bombalamanız gerekirken MİT'i bombaladınız." dedi.

Üsküdar Meydanı'nda da vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla, "27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan. Bir daha asla" yazılı pankart taşıdı.

Mihrimah Sultan Camisi önünde toplanan vatandaşlar dua ederken, Türk Telekom bayileri de vatandaşlara ücretsiz telefon şarjı ve içecek hizmeti verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler