FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mevlana Meydanı'nda binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini sürdürüyor

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Konyalı vatandaşlar, FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'na akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar sloganlar atarak hain girişimi protesto ediyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Konya burada darbeciler nerede" şeklinde sloganlar attı.

Mevlana Meydanı'na kurulan platformda, Kuran-ı Kerim tilaveti, Mehteran Takımı gösterisi ve çeşitli etkinliklerle vatandaşlar sabaha kadar meydanda vakit geçiriyor.

Öte yandan akşam üzeri konvoy eşliğinde Mevlana Meydanı'ndan çıkıp şehrin çeşitli yerlerinde protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler