FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TDMMB:-"Ülkemizin asil evlatları canları pahasına meydanlara çıkmış, devletini ve demokrasisini korumuş, tankların karşısında bedenini siper etmiştir"

ANKARA (AA) - Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğince (TDMMB), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Ülkemizin asil evlatları canları pahasına meydanlara çıkmış, devletini ve demokrasisini korumuş, tankların karşısında bedenini siper etmiştir." ifadesi kullanıldı.

TDMMB tarafından yayımlanan bildiride, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kalkışılan darbe girişiminin şiddetle kınandığı belirtildi.

Darbe girişiminin,Türk milletinin canını, bedenini ortaya koyması sayesinde neticeye ulaşamadığının vurgulandığı bildiride, "Türkiyemiz daha önce katlandığı darbelerle ilgili tecrübesiyle, bu kez de muzaffer olmuştur. Milletimiz; cesareti ve feraseti ile devletini ele geçirmek isteyenlere, topyekun karşı durmuş ve asaletini bir kez daha göstermiştir. Ülkemizin asil evlatları canları pahasına meydanlara çıkmış, devletini ve demokrasisini korumuş, tankların karşısında bedenini siper etmiştir." ifadelerine yer verildi.

Siyasi görüşü ne olursa olsun bütün siyasi partilerin, medya organlarının ve sivil toplum örgütlerinin birlik içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet anlayışıyla hareket ettiğine işaret edilen bildiride,15 Temmuz'un kara gün, 16 Temmuz'un ise devletin ve demokrasinin bayram günü haline geldiği vurgulandı. Milletin ordusunun içine sızmış hain güruhun amacına ulaşamadığının altı çizilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"Minarelerde yükselen ezanlar, salalar milli değerlerimizin zirve yapmasını sağlamıştır. Dileğimiz budur ki, devlet kurumlarından mesleki ve sivil toplum örgütlerden bu paralel pislikler en kısa zamanda temizlenmelidir. Önce beddualarıyla, sonra ihanet şebekeleriyle ve en sonunda da tertip ettiği menfur darbe girişimi ile millete düşmanlığını ispat eden darbecilerin başının, bir an evvel yurda getirilmesi ve darbecilerle birlikte gereken cezaya çarptırılması gerekmektedir."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler