FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Partili, MHP'li ve CHP'li meclis üyeleri ile kentteki sağlık meslek odaları ortak açıklamalarla...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Partili, MHP'li ve CHP'li meclis üyeleri ile kentteki sağlık meslek odaları ortak açıklamalarla darbe girişimine tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda, AK Parti, MHP ve CHP'li üyeler adında ortak açıklamayı okuyan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, üç partinin meclis üyeleri olarak milli iradeyi ve demokrasiyi hiçe sayan vatan hainlerinin 15 Temmuz'da yaptıkları darbe girişimini lanetlediklerini söyledi.

Üzerlerinde asker elbisesi olanların, görevlerinin vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak olduğunu gözardı ettiklerini belirten Çelik, "Bu görevlerini hiçe sayarak bir takım mihrakların emrine girmiş ve silahlarının namlularını milletimize çevirecek kadar alçalmışlardır. Bunlar kesinlikle Türk ordusunun mensupları olamazlar." dedi.

Darbe girişiminin ardından millet olarak güzel bir tablo sergilendiğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Siyasi partilerimiz kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve bunların nüvesi varlık nedeni olan aziz vatandaşlarımız, hep birlikte bu adi, hain teşebbüse cesaretle ve onurla direnmiş, darbenin başarı elde etmesini engellemiştir. Türk milleti, parti farkı gözetmeksizin tek vücut olmuş, bu çirkin girişimi akamete uğratmasını bilmiştir. Açıktır ki hiçbir darbenin halka rağmen halka ateş açarak başarıya ulaşması mümkün değildir. Bundan sonra bize düşen aklı selime, soğukkanlılığa ve sakinliğe sahip çıkıp duygusal heyezanlardan, öfkeden, şiddetten ayrılıktan bizi birbirimize düşürmeyi amaçlayan kurgulardan uzak durmak. Birlik ve beraberliğe bütün gücümüzle dayanmak ve farklı siyasi düşünce ve inanç da olsa bile asla karşı karşıya kalmamaktadır."

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ve MHP İl Başkanı Baki Ersoy da katıldı.

- Sağlık meslek odalarından ortak kınama

Kayseri Diş Hekimleri Odası, 12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası ve Kayseri Tabip Odası, ortak açıklama yaparak FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Kayseri Tabip Odası'nda ortak açıklamayı okuyan Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, Türkiye'nin cuma gecesi kanlı bir askeri girişime sahne olduğunu, ulusal egemenliğin simgesi olan TBMM'nin bombalandığını, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin yaralandığını anımsattı.

Bu darbe girişiminin ülkenin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini vurgulayan Maraş, "Türkiye Cumhuriyeti böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmemektedir. İktidarıyla muhalefetiyle bize düşen görev sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzurunu sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir." diye konuştu.

Maraş, her türlü darbenin ya da girişiminin demokratik hukuk devletinde yerinin olmadığının ve bunun zararlarının açık olduğunu kaydetti.

Açıklamaya destek veren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de TBMM'nin bombalandığını, Başbakan'ın odasının zarar gördüğünü ifade etti.

Gözaltılara değinen Tamer, "Türk adaleti karşısında hesap verecekler. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi inlerine gireceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :