FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör ile Hukuki Araştırmalar Derneği üyeleri, darbe girişimini kınadı

GAZİANTEP (AA) - SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör ile Hukuki Araştırmalar Derneği üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Konukoğlu, yazılı açıklamasında, darbe girişiminin başladığı andan itibaren Türk basınının da demokrasiden ve milletten yana tavır alarak çok önemli ve tarihi bir sınav verdiğini belirtti.

Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğuna işaret eden Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Darbe girişimi karşısında dik duran, devletten ve milletten yana tavır alan basınımızı alkışlıyorum, kendilerini kutluyorum. Ülkemizin yaşadığı badire, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlik örneği, cesareti ve dirayetli tutumu, Gazi Meclis’in ilk andan itibaren inisiyatif alması, Sayın Başbakan’ın kararlı tavrı, Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin devletine, devlet yönetimine bağlılığı ve milletimizin anında iradesine sahip çıkması sayesinde, en az acı ve zararla bertaraf edildi."

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Hukuki Araştırmalar Derneği Şube Başkanı avukat Faruk Ertekin, adliye önünde yaptığı açıklamada, terörist paralel devlet yapılanması mensubu bir grup tarafından yapılan darbe girişimini kınadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde güvenlik güçlerinin milletle el ele vererek darbe girişimine direndiğini vurgulayan Ertekin, şunları söyledi:

"Milletimiz darbe girişimini bertaraf etmiştir. Bu süreçte milletimizin onurunu, izzetini ve devletimizi korumak için sokaklara inerek canını feda eden milletimizin değerli evlatlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye büyük bir dayanışma örneği göstererek bu sıkıntılı süreçten çıkmaktadır. Tehlike tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar darbeci teröristlere karşı sokakları ve meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Türkiye bu tür girişimlerle durdurulamayacak kadar büyük ve güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha dünyaya göstermiştir."

- MASİAD'dan kınama

MASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Güngör, FETÖ'nün darbe girişimi kınadığı mesajında, kahraman Türk milletin hainlere ve tüm dünyaya gereken cevabı en güzel şekilde verdiğini belirtti.

Milletin karanlık güçlere karşı demokrasi, ilke, vatan ve milletine nasıl sahip çıktığını gösterdiğini vurgulayan Güngör, millet sayesinde hain planların boşa çıkarıldığını aktardı.

15 Temmuz 2016'nın "Milli İrade Bayramı" olarak kutlanacak anlamlı bir gün olduğuna dikkati çeken Güngör, şunları kaydetti:

"Tüm dünya, Türk milletinin gücünü, vatanseverliğini bir kez daha görmüş, bölünmez bütünlüğümüze kimsenin asla zarar veremeyeceğini bir kez daha kanıtlamıştır. Haince planlanan bu darbe girişiminin önlenmesinde çaba ve emek sarf eden başta Türk milleti olmak üzere emeği geçen ve fedakarca çalışan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Milli irademizi korurken şehit düşen vatandaşlarımıza ve güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizde bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni ediyorum. Sahip olunan bu milli iradenin her zaman her şartta en iyi şekilde korunacağına inancımız sonsuzdur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler