FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

BBP Genel Başkanı Destici:- "Bunlar Türk milletinin sinesinden çıkmış olamazlar, bunlar şahsiyetini, hamiyetini, inancını, imanını, vatan ve millet sevgisini ve insanlığa dair tüm değerlerini kaybetmiş alçaklar güruhudur. Yüce Türk milleti darbecilerin ka

ANKARA (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bunlar Türk milletinin sinesinden çıkmış olamazlar, bunlar şahsiyetini, hamiyetini, inancını, imanını, vatan ve millet sevgisini ve insanlığa dair tüm değerlerini kaybetmiş alçaklar güruhudur. Yüce Türk milleti darbecilerin karşısında dimdik durarak şerefli tarihine altın bir yaprak daha eklemiştir." dedi.

Destici, FETÖ'nün darbe girişiminde bombalanan TBMM'nin Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

Millet ve ülke olarak vahşi bir darbe teşebbüsüne maruz kaldıklarını belirten Destici, demokrasi hainlerince hunharca şehit edilen polis, asker ve sivil vatandaşlara rahmet, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

BBP olarak darbelerin ve darbecilerin karşısında dimdik durduklarını belirten Destici, şöyle devam etti:

"Milletine karşı silah doğrultmanın kabul edilemez bir vatan hainliği olduğunu beyan ettik. Bugün burada yüce Türk milletinin kalpgahı olan Gazi Meclise yapılan saldırıyı kınamak için bulunuyoruz. 1920'de Yunan ordusunun yapamadığını 2016'da yapan Türk askeri üniforması giymiş hainleri tüm benliğimizle, tüm hücrelerimizle lanetliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar şerefli Türk ordusunun mensubu olamazlar. Bunlar Türk milletinin sinesinden çıkmış olamazlar, bunlar şahsiyetini, hamiyetini, inancını, imanını, vatan ve millet sevgisini ve insanlığa dair tüm değerlerini kaybetmiş alçaklar güruhudur. Yüce Türk milleti darbecilerin karşısında dimdik durarak şerefli tarihine altın bir yaprak daha eklemiştir. İşte biz bu yüzden bu milletin sevdalısı ve Türk-İslam ülkücüsü ve Türk milliyetçisiyiz."

Bundan sonra, bu acı olayların bir daha yaşanmaması için 15 Temmuz'dan alınacak dersler ve atılacak adımlar olduğunu dile getiren Destici, "Bu ülkeyi yönetenler ve Mecliste grubu bulunan siyasi partiler öyle cesur adımlar atmalılar ki bir daha bu topraklarda yaşayanlar 27 Mayıslar, 12 Martlar, 12 Eylüller, 28 Şubatlar, 27 Nisanlar ve 15 Temmuzlar yaşanmasın." diye konuştu.

Destici bir daha darbelerin yaşanmaması için parti olarak taleplerini de ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :