FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Önder İmam Hatipliler Derneği:- "Hain ve sinsice planlanan bu darbe girişimi, halkına, milli ve manevi değerlerine bağlı, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek her bir vatan evladının kararlı, dirayetli ve sağduyulu direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir"

İSTANBUL (AA) - Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER), "hain ve sinsice planlanan" darbe girişiminin vatandaşların kararlı, dirayetli ve sağduyulu direnişi sayesinde bertaraf edildiğini bildirdi.

ÖNDER'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, milli iradeyi ve demokrasiyi hedef alan, silahlı kuvvetler ve diğer kamu kurumları içerisine sızmış terör örgütü üyeleri tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi lanetlendi.

Türkiye'nin geleceği için hayatını kaybeden, aralarında onlarca imam hatiplinin de bulunduğu şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Ülkemizdeki bu darbe girişiminin amacı, ülke yönetimini ele geçirmek suretiyle halkın iradesine ipotek koymak, halkın kendi geleceğini belirleme iradesini ortadan kaldırmak ve dünyanın dört bir yanında mazlum halkların umudu ve sığınağı olmuş ülkemizi güvenli bir sığınak olmaktan çıkarmaktır. Tarihi darbelerle dolu olan ülkemizde bir kez daha şahit olduk ki fitne ve zulüm ile beslenen bu zihniyet, kendi emellerini gerçekleştirmek için barış ortamını yok etmek, ülkemizi bir çatışma alanına dönüştürmek istemektedir. Hain ve sinsice planlanan bu darbe girişimi, halkına, milli ve manevi değerlerine bağlı, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek her bir vatan evladının kararlı, dirayetli ve sağduyulu direnişi sayesinde bertaraf edilmiştir."

- "Meydanlar boş bırakılmayacak"

Açıklamada, Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, huzur ve refahı için çalışan imam hatip camiasının öğrencileri, mezunları, mensupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla darbe girişimine karşı çıkmak, milletle bütünleşmek adına akın akın meydanlara koştuğu ve darbe tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar da meydanların boş bırakılmayacağı vurgulandı.

Kendi milletine mermi yağdıracak, millet meclisine bomba atacak kadar gözü dönmüş darbecilere karşı durulacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu vatanın öz evlatları olarak zulmün karşısında iman dolu göğsümüzü siper ederek dimdik ve kararlı bir şekilde durmaya devam edeceğiz. Yüzyıl sonra yakalamış olduğumuz en önemli toplumsal mutabakat ve mukavemeti kalıcı ve nitelikli hale getireceğiz. Bu olayın başladığı andan itibaren iradesine ve geleceğine sahip çıkmak için meydanlara inen halkımıza, halkı doğru haberlerle bilgilendiren ve halkın yanında yer alan medya organları ve mensuplarına, birlik içerisinde milletin emanetine sahip çıkarak Türkiye Büyük Millet Meclisini terk etmeyen siyasetçilere, camilerden sala okutan ve çağrıda bulunan diyanet camiasına, cesur ve sağduyulu tavrıyla darbeyi engelleyen güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında ülkemizin, insanlığın bugünü ve yarınları için eğitim çalışmaları yapan ÖNDER camiası olarak, vatan düşmanı hainlerin, en kısa sürede hak ettikleri karşılığı bulmaları için yürütülecek her türlü sürecin de destekçisi ve takipçisi olacağız."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler