FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Darbe girişimi Allah'a şükür püskürtüldü. Milletimize, bu cesur tavrı ve milli iradeye karşı...

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Darbe girişimi Allah'a şükür püskürtüldü. Milletimize, bu cesur tavrı ve milli iradeye karşı ortaya koyduğu kahramanca mücadeleden dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Altınyaldız, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bu milletin bir ferdi olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Altunyaldız, "Kendisini, üzerine giymiş olduğu elbise dışında Türk askeri olmayan bir grup vatan haini, ülkemizin birliği ve dirliğine kast etmiştir. Milli iradeyi korumak için vatandaşların sokağa çağırması sonucunda hainlerin planları engellemiştir." diye konuştu.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını belirterek, bu ülkede daha önce defalarca milli iradenin askıya alındığını hatırlatan Altunyaldız, "Hiçbir dönemde meclisimiz bombalanmadı. Buna rağmen meclisimiz ve tüm üyeler, temsil ettiği millete layık olabilmek için her türlü çabayı göstermiştir. Tankların arasından meclise ulaştık ve iktidarıyla muhalefeti ile ortak hareket ederek çalışmalarımızı sürdürdük." şeklinde konuştu.

Altınyaldız, Türkiye Cumhuriyeti'nin şu anda her türlü görüş ve partiden insanın mücadelesi ile ayakta olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu saldırı herkese yapılmıştır. Dolayısıyla kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden yolumuza devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi meydanları boş bırakmayacağız. Bu hainlerin son çırpınışını görene kadar demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Bu manada Konya gerçekten çok güzel örnek oldu. Girişimin daha ilk saatinden itibaren Mevlana Meydanı doldu taştı. Bildiğiniz gibi meydanlarda zaman zaman idam cezasının geri gelmesi yönünde talepler oluyor. Cumhurbaşkanımız da bu konuda talebin değerlendirileceği ile ilgili açıklamaları oldu. Dolayısıyla demokraside milletin talebi her zaman değerlendirilir."

Programa, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Muhammed Baysal ile Ahmet Melih Güçlü de eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :