FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişimine tepki gösteren ve saldırılara karşı ayaklanan vatandaşlardan iş adamı Noğan:- "Karşımızda Türk askeri değil bir avuç terörist vardı. Bunlara Türk askeri demeyelim, hain diyelim"- "Genelkurmay Başkanlığında, üstünde helikopterler bomba yağ

ANKARA (AA) - HATİCE ÖZDEMİR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında saldırılara karşı ayaklanan vatandaşlardan iş adamı Ümit Noğan, "Karşımızda Türk askeri değil bir avuç terörist vardı. Bunlara Türk askeri demeyelim, hain diyelim." dedi.

Darbe girişimi sırasında yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Ümit Noğan, olay günü asker bir arkadaşı ile Genelkurmay Başkanlığının yakın bir bölgesinde buluştuklarını ve saldırı anında orada olduklarını söyledi. Önce Genelkurmay Başkanlığında bir hareketlilik yaşandığını ve kobra helikopterlerinin uçmaya başladığını ifade eden Noğan, olayın bir darbe girişimi olduğunun anlaşılmasından sonra sokaktaki vatandaşın bir anda kenetlenmeye başladığını dile getirdi.

Noğan, darbe söylentilerinin ardından vatandaşların genciyle, yaşlısıyla, siyasi görüşü ne olursa olsun tek yürek, tek millet şeklinde bir tutum sergilediğine işaret ederek, "Genelkurmay Başkanlığında, üstünde helikopterler bomba yağdırıyor, karşındaki darbeci askerler ateş ediyor, burada insanlar şehit oluyor ve buna rağmen vatandaşlar tel örgülerden atlayarak orayı ele geçirmeye çalışıyor, bu hafife alınacak bir olay değil. Millet ruhunu kaybetmediğini gösterdi. Bu millete hiç kimsenin diktatörlükle bir şey yaptıramayacağını bir kez daha gördük." diye konuştu.

- "Karşımızda Türk askerleri değil, bir avuç terörist vardı "

Saldırılarda karşılarında Türk askerini görmediklerini söyleyen Noğan, "Karşımızda Türk askeri değil, bir avuç terörist vardı. Çünkü Türk ordusu, rütbelisiyle, eriyle bu milletin ana kuzusu, herkesin abisi, kocası, eşi, evladı. Bunlara Türk askeri demeyelim, hain diyelim. Bu hainler bir şekilde kendilerini kamufle edip, bu rütbelere erişmişler, yıllarca, 40 yıl üzerinde, bu planları kurmuşlar, bu planlar üzerinde bu milleti ele geçirmeye, bölmeye, darbe yapmaya çalıştılar, sadece kalkıştılar." diye konuştu.

Darbe girişimin yaşandığı o gece bazı askerlerin "Bize tatbikat olduğu söylendi." diye silahlarını vatandaşlara bıraktığını kaydeden Noğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"18-20 yaşında ana kuzusu evlatlara, 'Çıkın tatbikat var' denilmiş, kandırılmış. Askerlikte de bir emir komuta zinciri vardır, bu emir komuta zincirine de uymak durumundadır herkes. Dolayısıyla adama emredilmiş, oradaki er de ne olduğunu bilmeden dışarı çıkmış. Ama başındaki komutan görünümlü teröristin darbe yapacağını, halka silah doğrultacağını bilemezdi. Vatandaş da derdini anlatan askerlere şefkatli davrandı. Vatandaş üniforma da giyse teröristle komutanı birbirinden ayırabilecek kapasitede, bunu bir kez daha gördük."

- "Türkiye bir Suriye, Libya, Mısır olamaz"

Noğan, 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimine karşı vatandaşların tutumunun tüm dünyaya önemli bir mesaj verdiğini vurgulayarak, "Bütün düşmanlarımız da şunu görmeli, bu millete dikte ile bir şey yaptırılmaz. Bir Suriye, bir Afganistan, bir Mısır, bir Libya gibi olmaz. Her ne kadar Ortadoğu ülkesi olsak da bizde fraklı bir ruh var. Bunu FETÖ'cüsü, PKK'lısı, PYD'lisi de gördü." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler